Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Riihimäen yhdistys

Riihimäki
Navigaatio päälle/pois

Kosteikkopuisto

Riihimäki 6.5.2021

Kosteikkopuisto

Kävin jälleen siivous- ja tarkkailukäynnillä. Siivottavaa riittää paljon. Osa roskasta on lentänyt veteen ja täytyy kerätä kahlaamalla tai muulla tavoin. Tuhon laajuus ja rumuus alkavat vasta nyt paljastua kunnolla. Puustoa on mennyt nurin ja vahingoittunut aika lailla. Hiekoitussepeliä on todella runsaasti ja luntakin vielä paljon, vaikka suurin osa on jo sulanut (kuva 1).

Kuva 1. Osittain sulanut lumimassa ja hiekoitussepelin peittämää lunta Kosteikkopuistossa. (Kuva: Sakari Savolainen)

Keräsin taas tumppeja, katumerkintämaalin paloja, muovia, paperia, maskeja, ilotulitteiden osia, metallia ja hiekoitussepeliä.

Lintuhavaintoja: punarinta (reviiri, laulua), taivaanvuohi (reviiri, ääntä kosteikosta), sinisorsa, kurki, rantasipi, räkättirastas, mustarastas, västäräkkipariskunta (reviiri) ja varis. Lintuja oli äänessä ja liikkeellä hyvin siihen nähden, että lämpötila oli vain viisi astetta ja oli pilvistä. Viitasammakosta ei tullut havaintoja.

Tämä merkittävä luontokohde kaupungin keskustan tuntumassa ja monien virkistysalueena täytyisi suojella luonnonsuojelualueeksi, jotta se säilyisi ja samalla säilyttäisi yhtenä tekijänä luonnon monimuotoisuutta.

Terveisin Sakari Savolainen

Luonnonsuojeluyhdistyksen varapuheenjohtaja