Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Riihimäen yhdistys

Riihimäki
Navigaatio päälle/pois

Yhdistyksen aloitteesta syntynyt Peltosaaren kosteikkoluontopolku on osoittautunut Riihimäellä aarteeksi – joka on nyt myös uhattuna. Yhdistys suunnitteli ja toteutti luontopolun kaupungin talkootuella 1998. Puisto syntyi joutomaana pidetylle maanläjitysalueelle, jonka työmaavallien väliin muodostui luonnon kosteikkoja.

Kosteikko on monimuotoista luontoa parhaimmillaan, sillä sen alueella viihtyy runsas linnusto, perhosmaailma kuin luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettu viitasammakko. Kosteikkokasvillisuus on rehevää ja näyttävää, ja tarjoaa rentouttavan elämyksen, sillä ydinkosteikon läpi yhdistys on rakentanut ja kunnostanut pitkospuupolun. Kosteikko on merkitty myös viheralueena kaupungin karttoihin. Valitettavasti kaupungin alustavissa visioissa kosteikkopuistosta osaan on piirretty kerrostaloja.  Yhdistys seuraa siten mitä alueella tapahtuu, ja puolustaa sen säilyttämistä luonto-, opetus- ja ulkoilualueena.

Katso kosteikkopuistoa esittelevä video:

(teksti: Tarja Heikkonen)

Luonnonsuojelullisia kohteita ja paikallisluontoa

Riihimäen luonnonsuojelualueet on listattuna Riihimäen kaupungin kotisivuilla:

Lue lisää

Vahteristo – Riihimäen ensimmäinen luonnonsuojelualue

Yhdistyksen suurin ylpeydenaihe, Vahteriston luonnonsuojelualue, synnytettiin luonnonsuojeluyhdistyksen aloitteen pohjalta vuonna 2008. Suojelualueesta…

Lue lisää