Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Salon yhdistys

Salo
Navigaatio päälle/pois

Kevätseuranta on täällä taas!

Talvi ei ota tullakseen vaan tuntuu, että syksy jatkuu loputtomasti. Kummallinen uusi vuodenaika ”sylvi” on syntynyt, jos hallituksemme Pirkolta kysytään. Kevään merkkejä voi nyt havaita epätavallisen aikaisin. Poikkeuksellisen vuoden etenemistä on mielenkiintoista, jopa huolestuttavaakin, seurata ja keväisten lajien ilmaantumisajankohdat entistä tärkeämpää kirjata ylös. Tähän yhdistyksemme oma perinteinen tapa on kevätseurantalomake. Tulostettavaan/ladattavaan lomakkeeseen voit merkata ensihavaintosi kevääntuojista. Lomakkeesta näet myös viimeisten viiden vuoden ajalta, milloin mikäkin listan laji on havaittu Salossa ensimmäisen kerran. Lomaketta on saatavana myös valmiiksi tulostettuna pääkirjastolta sekä Halikon Prisman pihalta huhtikuisten pönttömyyntipäivien yhteydessä. Jaa havaintosi kanssamme lähettämällä täytetty lomakkeesi meille postitse tai s-postitse juhannukseen mennessä. Kaikkien seurantalomakkeen toimittaneiden kesken arvomme taas luontoaiheisia palkintoja.

Kevätseurantalomake 2020