Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Salon yhdistys

Salo
Navigaatio päälle/pois

Mitä: Lähetä Ssly:lle tarina, joka tapahtui linnunpöntössä tai sen liepeillä osoitteeseen salonluonto@gmail.com tai postaa se yhdistyksen Facebook-ryhmään käyttäen #pönttöelämää. Yhdistys kokoaa tarinoita ja niihin liittyviä kuvia kotisivuilleen. Parhaat tarinat palkitaan.
Kenelle: Sinulle salonseutulainen
Milloin: 12.3.-31.8.2020

Ssly on vuosien aikana tehnyt talkootyönä jo yli 7 000 linnunpönttöä. Niissä on kuoriutunut satojatuhansia linnunpoikasia puukiipijöistä tuulihaukkoihin. ”Luonnonystävät ovat pönttöjä ostaessaan kertoneet paljon mukavia tarinoita. Muuan mies sanoi hakanneensa kiukuspäissään tiaisenpöntön ulkoseinät täyteen nupinauloja, kun käpytikka yritti jatkuvasti rosvota pöntöstä poikaset – kertoo hallituksen pj Juri Suvitie.
Näistä kohtaamisista syntyi idea innostaa salonseutulaisia kirjoittamaan tapahtumista linnunpöntöissä ja niiden liepeillä.
− Tyyli on vapaa. Valokuvat ovat tervetulleita, kunhan ne on otettu huomaavaisesti lintujen ehdoilla. Toivomme, että tarinat kannustavat ihmisiä tarjoamaan linnuille lisää pesäpaikkoja, Suvitie vinkkaa.

Pönttöelämää! -tempauksen käynnisti suosituista radion luonto-ohjelmista tuttu toimittaja ja tietokirjailija Juha Laaksonen Salon seudun luonnonsuojeluyhdistyksen sääntömääräisessä vuosikokouksessa torstaina 12. maaliskuuta.

TIEDOTE 2.3.2020

Toiminta

Yhdistyksen toiminta perustuu vapaaehtoiseen luonnon- ja ympäristönsuojelutyöhön. Yhdistys järjestää erilaisia kaikille avoimia ja monesti…

Lue lisää

Pönttöelämää -tarinoita

Ssly päivittää tälle sivulle kevään mittaan salonseutulaisten lähettämiä tarinoita ja kuvia tapahtumista pöntöissä ja niiden liepeillä Pönttöelämää -tempaukseensa liittyen. Parhaat tarinat palkitaan. Tarinoita julkaistaan myös yhdistyksen Facebook-ryhmässä.

Lue lisää

Pönttömyynti

Salon seudun luonnonsuojeluyhdistys valmistaa ja myy laadukkaita linnunpönttöjä, siilin talvipesiä ja lepakonpönttöjä ennakkotilauksesta.…

Lue lisää

SusiAita -hanke

Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri käynnisti toukokuussa 2016 lopulta toukokuun loppuun 2017 asti kestäneen SusiAita-hankkeen.…

Lue lisää

Aiemmat tapahtumat

Millaisia ovat Ssly:n tapahtumat ja tilaisuudet? Tästä pääset jyvälle joistakin menneiden vuosien tunnelmista ja toiminnoista.

Lue lisää

Toimintasuunnitelma

Toimintakertomus