Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri käynnisti toukokuussa 2016 lopulta toukokuun loppuun 2017 asti kestäneen SusiAita-hankkeen. Hanke lähti liikkeelle paikallisten asukkaiden ja luonnonsuojelijoiden yhteisestä näkemyksestä, että susialueella tarvitaan kohdennettua neuvontaa ja uudenlaisia yhteisiä toimintatapoja. Hankkeen yhteistyökumppaneina olivat Salon seudun luonnonsuojeluyhdistys ja Suomen Riistakeskus Varsinais-Suomi.
Salon seudulla on runsaasti lammas- ja muuta karjataloutta sekä hevosia ja muita eläimiä harrasteenaan tai lemmikkinään pitäviä ihmisiä. Eläintenomistajilla on susialueilla huoli ulkona laiduntavien tai ulkoilevien eläinten turvallisuudesta. Myös perinnemaisemia hoidetaan pääasiassa nautakarjalla ja lampailla. Näiden alueiden hoito vaarantuu, jos niitä ei susivahinkojen pelossa enää hoideta laiduntamalla.
SusiAita-hankkeen tavoitteena oli yhteistyössä eri intressitahojen kanssa suunnitella ja jakaa faktoihin perustuvaa tietoa susista ja susilta suojautumisesta ja siten turvata sekä maaseudun asumisen ja elinkeinojen edellytyksiä että turvata uhanalaisen suden suojelu Salon alueella. Tavoitteena oli myös luoda uudenlaisesta yhteistoiminnasta malli, jota voidaan jakaa muualle.
Hankkeen tuloksena toteutettiin laaja seminaarien ja neuvontatilaisuuksien sarja Salossa. Hankkeessa tuotettiin esite miten toimia petovahingon sattuessa ja sitä jaettiin laajasti. Hankkeen materiaalit on luettavissa luonnonsuojelupiirin Internetsivuilta, samoin tilaisuuksien tallenteet ovat sieltä kaikkien ladattavissa.
Salon seudun luonnonsuojeluyhdistys ry osallistui hankkeen omarahoitukseen 1000 €:n osuudella sekä yhdistyksen asiantuntijat olivat hankkeen käytettävissä (Sanna Tikander; viestintä alueella, hankeosaaminen ja raportointi ja Jarmo Markkanen; susien ekologia ja esiintyminen seudulla ja viestintä paikallisille ihmisille). Lisäksi yhdistys maksoi Salossa pidettyjen ohjausryhmän kokousten kahvitukset ja varasi tilat nimiinsä kokouksille ja tilaisuuksille. Tällöin saatiin tilat ilmaiseksi hankkeen käyttöön. Yhdistys myös viesti foorumeillaan aktiivisesti hankkeen tilaisuuksista.