Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Satakunnan piiri

Satakunta
Navigaatio päälle/pois

Tule tapaamaan Hukkamies Seppo Ronkaista Raumalle!

Keskiviikkoiltana 28.11.2018 vietetään susi-iltaa raumalaisessa Kulttuurikuppila Brummissa kello 19 alkaen.

Katsomme yhdessä dokumenttielokuvan Hukkamies. Sen jälkeen yleisö pääsee esittämään kysymyksiä Seppo Ronkaiselle, jonka työstä dokumentti kertoo.  

Länsi-Suomessa on tällä hetkellä Suomen tihein susikanta. Uusia reviirejä on muutaman vuoden aikana muodostunut lisää, ja tällä hetkellä Lounais-Suomessa on viisi susireviiriä rinnakkain. Tilanne on suurimmalle osalle ihmisistä uusi ja osalle pelottavakin, ennakkoluulot ja huhut jylläävät vahvoina. Susille on vaadittu tappolupia pelkojen takia ja Nakkilassa on tullut ilmi epäilty salametsästys. Satakuntalaiseen susikeskusteluun tarvitaan lisää faktatietoa.

Luonnonvarakeskuksen tutkimusmestarina työskentelevä Seppo Ronkainen on pannoittanut satoja susia ja perehtynyt susien käyttäytymiseen ja elämään. Hänen mukaansa susi on helpompi käsiteltävä kuin esimerkiksi ahma tai karhu, sillä se alistuu ihmiselle. Lisäksi suden kynnys käydä ihmiseen käsiksi on suuri.

Ronkainen on liikkunut ja metsästänyt Pohjois- ja Itä-Suomen metsissä koko elämänsä. Hän asuu perheineen susilauman reviirillä Pohjois-Savossa Vieremällä. Siellä perheen lapset leikkivät pihalla ja lähimetsissä, eivätkä pelkää susia tai muitakaan metsän eläimiä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Susi-illan järjestävät

Suomen luonnonsuojeluliiton Satakunnan piiri,

Ala-Satakunnan Ympäristöseura ry ja

Suomen luonnonsuojeluliiton Rauman Seutu ry.