Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Satakunnan piiri

Satakunta
Navigaatio päälle/pois

Vastaselitys A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n ym­pä­ris­tö­lu­pa­ha­ke­muk­ses­ta Haukisuolle

Korkein hallinto-oikeus on pyytänyt Suomen luonnonsuojeluliiton Satakunnan piiriltä vastaselitystä Ulvilassa sijaitsevan Haukisuon turpeenottoa koskevista aluehallintoviraston, ely-keskuksen ja A. Ahström Kiinteistöt Oy:n lausunnoista. Luonnonsuojelupiiri toistaa 20.3.2020 esittämänsä valituksen ympäristölupahakemuksesta ja lisää seuraavaa:

Luonnonsuojelupiiri tähdentää että turvesuo lisää kuormitusta alapuolisiin vesistöihin ja täten kasvattaa työmäärää, joka vesistöissä on tehtävä hyvän tilan saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi.

Luvan käsittelyn kuluessa hiilidioksidipäästöjä aiheuttavista uusiutumattomista polttoaineista luopuminen on Euroopassa edennyt nopeasti ja Suomi on jättämässä turpeen polton. Kasvu- ja kuiviketurve lisäävät hajotessaan ilmakehän hiilidioksidia samoin kuin avattu suo itsessään. Niin polttoaineelle kuin kasvu- ja kuiviketurpeelle löytyy kotimaisia uusiutuvia vaihtoehtoja. Turvetalous ei ole kestävällä pohjalla, mutta kuorimattomasta suosta saadaan talteen esimerkiksi vuosittain uusiutuva sato arvomarjoja. Elintarvikekaupoissamme myytävien karpalotuotteiden marjat on nyt kerätty pääasiassa Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Porissa 27.7.2021

Seppo Varjonen Karri Jutila

varapuheenjohtaja aluesihteeri

Suomen luonnonsuojeluliitto, Satakunnan piiri

Susanna Marila Juhani Oksanen

puheenjohtaja sihteeri

Jokilaakson ympäristöyhdistys

Ilpo Koppinen Raimo Hakila

puheenjohtaja sihteeri

Suomen luonnonsuojeluliitto Ulvila