Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Vantaan yhdistys

Vantaa
Navigaatio päälle/pois

Yhdistyksen ruokinta-automaattiin lisätyt rimat poistettu

SLL Vantaan yhdistyksen hoitama ruokinta-automaatti.

SLL Vantaan yhdistyksen Helsingin pitäjänkirkon pappilan puistossa sijaitsevaan ruokinta-automaattiin oli ilmestynyt vuodenvaihteessa rimat, jotka joku tuntematon henkilö oli asentanut sopimatta tästä SLL Vantaan yhdistyksen kanssa. Ylimääräiset rimat on nyt poistettu.

Rimat asentanut henkilö ajatteli varmasti tekevänsä linnuille palveluksen, mutta teki tietämättään karhunpalveluksen. Mitä enemmän automaatilla on tilaa oleskella, sitä todennäköisemmin linnut saattavat ulostaa siementen joukkoon. Tämä lisää tautien riskiä.

Lisäksi isompien lintujen, kuten naakkojen, harakoiden ja myös oravien oli helpompi oleskella pitempään automaatilla, jolloin pikkulintujen oli hankalampi tulla hakemaan ravintoa. Usein ruokinnan rimoilla istui yhtä aikaa monta mustarastasta ja pienempien lintujen oli vaikea mahtua sekaan. Ja toisaalta oleskellessaan rimoilla pikkulinnut olivat alttiimpia myös petojen, kuten varpuspöllön, hyökkäyksille.

SLL Vantaan yhdistys huolehtii ruokinnasta ja sen puhtaanapidosta ja muusta ylläpidosta. Ruokinta-automaattiin ei saa tehdä muutoksia ilman SLL Vantaan yhdistyksen lupaa.

Rimat asentanut henkilö voi tiedustella rimoja ja ruuveja SLL Vantaan yhdistyksen sihteeriltä, Minerva Schultzilta, minerva.schultz@gmail.com.

Lämpimästi tervetuloa ruokinnalle seuraamaan lintuja, pähkinänakkelikin vierailee ruokinnalla yhä tiheästi!

Pähkinänakkeli SLL Vantaan yhdistyksen ruokinnalla. Kuva: Petri Hirva.