Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Vantaan yhdistys

Vantaa
Navigaatio päälle/pois

Ketotyöryhmä pyörii Tuupakassa sijaitsevaan yhdistyksen hoitokohteeseen liittyvien asioiden ympärillä. Yhdistyksen kasvitietous on keskittynyt tähän työryhmään. 

Ketotyöryhmän toiminnasta vastaa Vesa Järvinen, vesa.a.jarvinen(a)gmail.com.

Tuupakan keto

Tuupakan keto on maakunnallisesti arvokas perinnemaisemakohde. Se on kooltaan 1,1 hehtaaria. Vantaalla on säilynyt myös muita perinnemaisemakohteita, kuten Vesterkullan entiset laitumet, Vikkullan kallioketo, Kakolanmäen kallioketo ja Tapolan niityt.

Tuupakan kedolla tavataan monipuolinen kasvilajisto, jonka säilymistä edistetään niittotalkoilla. Ilman niittämistä ketoa uhkaa umpeenkasvaminen, jolloin monet niittykasvilajit häviävät kilpailun voimakkaammin kasvaville lajeille. Tuupakan kedolta on tavattu 146 putkilokasvilajia.

Vesa Järvinen on vastannut Tuupakan kedon hoidosta vuodesta 1997 lähtien. Niittytalkoita järjestetään joka kesä.

Tule mukaan niittotalkoisiin!

Tuupakan keto löytyy Hommaksentien ja -kujan risteyksen läheltä (osoitteeksi sopii Hommaksentie 9). Tien itäpuolella on ketojen esittelytaulu, kedot näkyvät taulun takana ylärinteessä.

Autoille ei ole pysäköintitilaa (järjestäjen huoltoautoille sijaa on vähän), joten suosittelemme julkista liikennettä Kehä III:a (esim. bussi 574) tai Ylästöntietä (esim. bussi 571) pitkin. Polkupyöriä mahtuu parkkiin useampikin!

Mukaan kannattaa varata ainakin hansikkaat ja juotavaa. Eväitäkin voi ottaa, jotta varmasti jaksaa niittää. Niittotaito ei ole välttämätön, haravoimistakin riittää! Työvälineet tulevat yhdistyksen puolesta.

Sadeilma ei peruuta talkoita!

Niittotalkoiden ajankohdat löytyvät Tapahtumista heti, kun päivämäärät on lyöty lukkoon.

Toiminta

Vantaan yhdistyksen toiminta on monipuolista. Näkyvin toimintamuotomme on Vantaan luontokoulu Sotungissa. Luontokoulutoiminnan lisäksi yhdistys…

Lue lisää

Hallitus

Yhdistyksen toimintaa ohjaa hallitus, joka kokoontuu joka kuukausi. Kokousten ajankohdat ja paikat löydät tästä!

Lue lisää

Vantaan luontokoulu

Vantaan luontokoulu toimii Vantaan itäosassa historiallisessa Sotungin kylässä. Toimipaikka on satavuotias viihtyisä puutalo, entinen Sotungin…

Lue lisää

Kaavoitustyöryhmä

Otamme kantaa ajankohtaisiin kaavoitus- ja rakennusasioihin Vantaan alueella, jotta edes vähän luontoa säästyisi kaupungin keskelläkin.

Lue lisää

Lepakkoryhmä

Lepakkoryhmän kiinnostuksen kohteena ovat nimensä mukaisesti lepakot.

Lue lisää
Tuulihaukka. Kuva: Petri Hirva

Linturyhmä

Lintuihin liittyviin asioihin keskittyvä työryhmä kantaa nimeä Linturyhmä! Kohteenamme lintujen hyvinvointi, keinoinamme lintutietouden lisääminen, lintujen asuntopulan helpottaminen ja talvinen lintujen ravintola.

Lue lisää

Luontokoulutyöryhmä

Luontokoulutyöryhmän tehtävänä on huolehtia Vantaan luontokoulun toiminnan sujumisesta suunnitelmien mukaan. Mutta Luontokoulutyöryhmä tekee muutakin: järjestämme koko perheelle tarkoitettuja tapahtumia niin Vantaan luontokoululla kuin myös muualla Vantaan alueella. Esimerkiksi Koko perheen puistosuunnistukset ovat luontokoulutyöryhmän käsialaa.

Lue lisää

Purotyöryhmä

Vantaan yhdistys hoitaa Rekolanojaa kummipuronaan Virtavesiyhdistyksen ja Vantaa-seuran kanssa.

Lue lisää

Vieraslajityöryhmä

Vieraslajityöryhmä torjuu vieraslajeja Vantaalla järjestämällä kitkentätalkoita ja lisäämällä tietoutta vieraslajeista. Vieraslajeihin kuuluvat myös roskat, luonnolle hyvin vieraat esineet.

Lue lisää

Viestintätyöryhmä

Tämän työryhmän tarkoitus on parantaa viestintää yhdistyksen ja jäsenistön välillä ja tehdä yhdistystä tunnetummaksi vantaalaisten keskuudessa.

Lue lisää