Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Vantaan yhdistys

Vantaa
Navigaatio päälle/pois

Kysy le­pak­ko­tie­tä­jäl­tä 23.7. & Lepakkobongaus 23.-25.7.2021

Vesisiippa Vantaan Kuusijärvellä syyskuussa 2018. Kuva: Ahti Terhemaa
Vesisiippa Vantaan Kuusijärvellä syyskuussa 2018. Kuva: Ahti Terhemaa

Osallistu lepakkobongaukseen ja anna arvokasta tietoa lepakkotutkijoille! Neuvoja bongaukseen voit kysyä Suomen lepakkotieteellisen yhdistyksen lepakkotietäjiltä 23.7.

Tänä vuonna Lepakkobongaus lähtee käyntiin asiantuntijapaneelilla perjantai-iltana 23.7. kello 19:00! Kysy lepakkotietäjältä -tapahtumaan pystyy osallistumaan alla olevan Zoom-linkin kautta. Mieti kysymyksesi etukäteen ja tule inspiroitumaan viikonlopun bongausta varten!

https://utu.zoom.us/j/67542587679
Meeting ID: 675 4258 7679

Passcode: 341185

Lepakkobongaus järjestetään vuosittain Suomen lepakkotieteellisen yhdistyksen toimesta heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Tänä vuonna lepakkobongaus järjestetään 23.-25.7.

Lepakkobongaukseen voi osallistua kuka tahansa lepakoista kiinnostunut omavalintaisessa paikassa, omavalintaiseen aikaan. Voit bongata lepakoita vaikkapa puistossa tai omalla pihallasi. Vantaalta löytyy hyvin paikkoja lepakoiden bongaamiseen.

Lepakkobongauksessa on tarkoitus havainnoida lepakoita valitussa paikassa tunnin ajan joko detektorin avulla tai silmämääräisesti, ja tunnistaa lajit niin tarkasti kuin omat taidot mahdollistavat.

Ilmoita havaintosi Suomen Lajititetokeskuksen lomakkeilla niin havaintosi tallentuvat tutkimuksen avuksi. Rekisteröityminen on helppoa, ja mahdollistaa luontohavaintojen tallentamisen myöhemminkin! Tulokset ilmoitetaan myöhemmin Suomen lepakkotieteellisen yhdistyksen nettisivuilla.

Lisää tietoa lepakoista ja lepakkobongauksesta löydät Suomen lepakkotieteeellisen yhdistyksen sivuilta.

Hyvää lepakkobongausta!

Kuva: Ahti Terhemaa