Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Ylöjärven yhdistys

Ylöjärvi
Navigaatio päälle/pois

Kuntalaisaloite tuotti tuloksen: Aronranta jää vir­kis­ty­sa­lu­eek­si!

Suomen luonnonsuojeluliiton Ylöjärven yhdistys ry luovutti 5.11.2018 Ylöjärven kaupungin päättäjille kuntalaisaloitteen koskien Aronrannan rakentamista ja kaupunkikeskustan tiivistämistä perustuen keskustan nykyisten puistojen rakentamiseen.

Ylöjärven kaupunginvaltuusto kuunteli asukkaiden mielipidettä ja päätti vielä samana iltana, että Aronranta jätetään virkistys- ja puistoalueeksi, kuten aloitteessa toivottiin.

Kuntalaisaloitteeen ottivat vastaan Ylöjärven kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jaana Lamminen ja toinen varapuheenjohtaja Mika Kotiranta. Aloitteen ojentaa SLL Ylöjärven yhdistyksen pj Soili Husso (kuvassa oikealla). Valokuva: Reima Kesseli

Aloite keräsi kahdessa kuukaudessa (syys-lokakuussa 2018)  2278 allekirjoitusta.
Allekirjoittaneista 2166 on Ylöjärven asukkaita. Kunnallisaloite.fi-sivustolle allekirjoituksia kertyi 1461, joista 1368 on ylöjärveläisiä. Aloitteen paperiversioihin kerättiin kaikkiaan 817 allekirjoitusta, joista 798 on Ylöjärven asukkaita. Järjestöinä aloitteen ovat allekirjoittaneet Ylöjärven luonnonsuojeluyhdistyksen lisäksi Ylöjärven omakotiyhdistys ja Ylöjärven Ilves.
Allekirjoittaneiden ylöjärveläisten kokonaismäärä on laskennallisesti n. 11% Ylöjärven keskustaajaman yli 15-vuotiaiden asukkaiden määrästä ja noin 8% koko kaupungin vastaavasta luvusta
.

Ylöjärven luonnonsuojeluyhdistyksen hallitus päätti laittaa liikkeelle kuntalaisaloitteen uuteen yleiskaavaehdotukseen liittyen ja avata samalla kaupungin asukkaille mahdollisuuden ottaa kantaa keskustan puistojen puolesta. Kaupunkilaiset ottivatkin aloitteen erittäin aktiivisesti vastaan alusta alkaen, jopa niin, että laaja flyerikamppanja oli kokonaan yhdistyksen ulkopuolisten asiasta huolestuneiden aktiivisten kuntalaisten toteuttama. 

Aamulehden artikkeli kuntalaisloitteen luovutuksesta 5.11.2018