Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Hämeen piiri

Etelä-Häme
Navigaatio päälle/pois

Ilves piirin teemalajiksi 2016

Ilves Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin teemalajiksi 2016

Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Hämeen piirin syyskokouksessa Heinolassa 28.11.2015 koordinaattori Riku Eskelinen Luonnonsuojeluliitosta esitelmöi Hartolan Tainionvirran kalaongelman ratkaisusta ja EKOenergiasta. Etelä-Hämeen piirin alueella on 2000-luvulla kunnostettu useita koskia virkistyskalastajien vetonauloiksi, mutta alueella sijaitsee myös kaksi kalakannoille ongelmallista, luvatonta, voimalaitospatoa.

Luonnonsuojelupiirin puheenjohtajaksi vuodelle 2016 valittiin Petri Honkanen Lahdesta. Piirihallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Pekka Honkala (Hämeenlinna), Seija Karevaara (Padasjoki), Matti Laurila (Hollola), Ari Lehtinen (Janakkala), Jukka Ruuhijärvi (Lammi) ja Matti Seppä (Heinola). Varajäseniksi valittiin Heli Jutila (Hauho), Lotta Palomäki (Lahti), Hannu Raittinen (Hämeenlinna), Eira Rosenberg (Humppila) ja Sirpa Rautiainen (Hämeenlinna).

Piirin teemalajiksi 2016 valittiin maakuntanisäkäs ilves (Lynx lynx). Moni on nähnyt Etelä-Hämeessä tavallisen suurpedon talvisia jälkiä, mutta kohtaamiset ovat harvinaisempia. Luonnonsuojelupiiri kerää vuoden ajan kuvauksia noista kohtaamisista. Kertomuksia ja kuvia voi lähettää Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin sähköpostiin etela-hame@sll.fi.