Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Hämeen piiri

Etelä-Häme
Navigaatio päälle/pois

Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri hallinnoi Kylmäpohjan mökkiä, joka sijaitsee Hollolan Vesijärven länsirannalla. Mökki sijaitsee vuonna 2019 perustetulla Karrinmetsän luonnosuojelualueella, jonka Karri Asko testamenttasi  Suomen Luonnonsuojeluliitolle.

Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin paikallisten luontoyhdistysten jäsenet ja alueen lintutieteellisten yhdistysten jäsenet voivat vuokrata Kylmäpohjan mökkiä omaan käyttöön. Paikka soveltuu vapaa-ajanviettoon sekä pienten kokousten pitämiseen.

Kertavaraus on maksimissaan 7 vrk. Varausvuorokausi alkaa 12.00 ja loppuu 12.00. Viikonloppusunnuntain osalta vuokrausaikaa voi pidentää klo 18.00 asti ellei uutta vuokralaista ole tulossa.

Mökin tiedustelut ja varaukset tehdään piirin aluesihteerille osoitteeseen etela-hame(at)sll.fi.

Ennen varausta, tutustuthan huolella tämän sivun tietoihin ja vuokralaisen ohjeisiin.

Mökin vuokra 20,00 €/vrk, joka maksetaan Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin tilille FI46 5682 7640 0110 28. Maksuun viite ”Kylmäpohjan vuokra ajalta xx.xx.xxxx.”

Tietoja Kylmäpohjasta

Kylmäpohjan varsinaisessa mökissä on sähköt ja hyvin varusteltu keittiö. Mökin lämmitys toimii kahdella sähköpatterilla ja tehokkaalla puukamiinalla. Mökin alakerrassa on kaksi sänkyä ja yläkerran parvessa patjapaikat yöpymiseen neljälle. Mökillä on myös sähkölämmitteinen sauna. Juomavesi täytyy toistaiseksi tuoda itse paikalle kanistereilla. Talous- ja pesuvesi saadaan kaivosta, jonka vedenlaatua ei toistaiseksi ole tutkittu. Mökillä on kaksi ulkohuussia.

Tontilla on lisäksi vanhempi rantamökki, jossa on katettu ulkoterassi. Rantamökissä on puulämmitteinen kamiina ja makuupaikka yhdelle henkilölle. Paikka sopii kesäaikaisten kokousten pitoon 6-10 hengelle. Rantamökkiin ei tule sähköä.

Rannassa on vanha hirsirakenteinen sauna. Sauna on käyttökuntoinen mutta vaatii jatkossa kunnostusta ja siistimistä. Vesi on kannettava saunalle ämpäreillä. Ranta on matala ja mutainen, eikä sovellu uimiseen. Rannassa on soutuvene vuokralaisten käyttöön.

Karrinmetsän rauhoitusalue on kooltaan 7,3 ha ja se on pääosin rehevää, tulvavaikutteista, tervaleppää ja koivua kasvavaa rantametsää, jossa on erittäin paljon lahopuuta. Rantalehto on varsinaista tikkalintujen ihannebiotooppia. Koko suojelualue rajautuu Vesijärven Natura 2000-verkostoon kuuluvaan Teräväisten suojelualueeseen, jonka vesikasvillisuus, kalasto ja linnusto on runsas. Lintujen muuttoaikoina kaukoputkella voi havainnoida Vesijärven kautta kulkevia vesilintujen muuttovirtoja.

Ohjeita vuokralaiselle

Mökin osoite on LEHMONTIE 397.

Ajo-ohje Sairakkalasta päin tultaessa: Käännytään oikealle LAITIALANTIETÄ, joka vie kartanon pihapiirin sivuitse. Ajetaan sitä 1,2 km. Peltoalueen alkaessa tie muuttuu LEHMONTIEKSI. Ajetaan sitä peltoalueen halki 1,3 km ja kuusimetsään reunaan tultaessa tie kääntyy jyrkästi oikealle. Kun olet ajanut Lehmontietä yhteensä 3,4 km niin mökkitie kääntyy jyrkästi oikealle heti oikella olevan lehtikuusimetsikön loputtua. Mökkitietä 150 m ja ensimmäinen tienhaara oikelle, niin olet perillä.

Oma juomavesi on tuotava mukana. Tiski- ja pesuvetenä kaivovesi, jota voi lämmittää isossa kattilassa hellalla. Myös omat WC- ja talouspaperit tuotava mukana.

Keittiön perusvarustus: tilava jääkaappi-pakastin, 4-levyinen sähköhella, mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeitin, leivänpaahdin. Keittiön perustyövälineet, iso paistinpannu ja kattiloita sekä lautasia, mukeja, laseja ja aterimia jonkin verran.

Mökillä ei ole jätehuoltoa eli itse tuotu muovijäte vietävä itse pois. Palavan jätteen voi polttaa rantasaunan kiukaan alla tai rannan nuotiopaikalla. Biojätteen voi laittaa rannassa olevan vanhemman huussin viereiseen kompostikasaan.

Mökin sähkökaapissa oleva pääkytkin jätetään päälle. Jos patterit olleet käytössä (talvikausi) ne pienennetään vain peruslämpöön lähdettäessä.

Päämökin ikkunoiden avauskahva keittiön maustekaapissa hellan päällä.

Rantamökin sähköliitäntä ei ole tällä hetkellä käytössä eli rantamökissä ei ole sähköä.

Pieni puulämmitteinen rantasauna käytettävissä peseytymiseen.

Kylmällä kelillä, loppusyksyllä ja talvella mökissä ja rantamökissä käytössä puulämmitteinen kamina lämmitykseen ja keittämiseen tarvittaessa.

Mökki siivottava lähtiessä normaaliin kuntoon. Erillissiivouksesta veloitetaan 100 €.

 Ohje tehty 25.6.2021/Ari Lehtinen

Punainen mökki järven rannassa
Rantamökki. Kuva: Matti Laurila
Rehevä järvenrantalehto, jossa näkyy puunrunkoja ja puuntaimia
Karrinmetsän rantalehtoa. Kuva: Matti Laurila

Toiminta

Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua sekä luonnon monimuotoisuuden säilymistä alueellaan järjestämällä…

Lue lisää
Vesimerkillistä-podcastin kansikuva

Vesimerkillistä

Podcast luontomme suojelusta Vesimerkillistä on Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin podcast, jonka ensimmäinen kausi syksyllä 2021 käsitteli…

Lue lisää

Tapahtumat

Yhteystiedot

Suomen Luonnonsuojeluliiton Etelä-Hämeen piiritoimisto sijaitsee osoitteessa Hämeentie 2 A 6 b, 13200 Hämeenlinna.

Lue lisää

Liity

Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenyys on merkittävä kannanotto luonnon ja puhtaan ympäristön puolesta.

Lue lisää

Tule mukaan!

Etelä-Hämeen piirin vapaaehtoisena on lukuisia tapoja toimia ja auttaa omaa lähiluontoa

Lue lisää
Lehtoa jalopuumetsässä

Materiaalit

Hämeen lehdot tutuiksi -webinaarisarja Kevään 2022 neliosaisessa webinaarisarjassa tutustuttiin huippuasiantuntijoiden johdolla Hämeen alueen…

Lue lisää