Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Kainuun piiri

Kainuu
Navigaatio päälle/pois

Luonto- ja ym­pä­ris­tö­kas­va­tus­han­ke 2020

metsän heijastus lähteen pinnalla

Juuri nyt: vinkkejä ja luovuutta kevään ja alkukesän kokemiseen. Tehtävät sopivat hyvin sekä etäopetukseen, perheiden yhteiseksi puuhaksi tai viimeisien kouluviikkojen aikana turvallisesti luokan kanssa koulun lähiluonnossa tehtäviksi!

LEMPIMETSÄ – MIELIKUVAMATKA

Lataa luonnonelinvoimaa omasta lempimetsästä.
Kuuntele rentoutus audio (8 min). Suositellaan kuulokkeilla kuunneltavaksi.

KEVÄT DERIVE
johdattaa luonnon yksityiskohtiin ja kiitollisuuteen

Kainuun piirin ympäristökasvatushanke kehittää luovia ja draamallisia menetelmiä osaksi peruskoulujen opetusta Kainuussa. Koronaviruksen suljettua koulut on hankkeessa toteutettu luontokoulu etänä2020 materiaaleja koulujen etäopetuksen tueksi ja kaikkille muillekin inspiraatioksi lähiluonnon voimannuttavaan tutkimiseen.

Ladattavat materiaalit löytyvät liiton sivuilta:

http://staging.sll.fi/mita-me-teemme/kestava-elamantapa/askelia-eteenpain/luontokasvatus/

Syyslukukauden 2020 aikana on suunnitelmissa toteuttaa ilmastonmuutosta käsitteleviä draamaoppitunteja, luovien menetelmien koulutusta opettajille ja ympäristökasvattajille, sekä kiertävä luontokoulu matkalaukku materiaalipankki Kainuun koulujen käyttöön. Hanke on luonnonsuojeluliiton ja Vaara-kollektiivin yhteistyö ja sitä rahoittaa Ympäristöministeriö. Hankkeesta vastaa teatterintekijä ja ympäristökasvattaja Elsa Lankinen.

metsän heijastus lähteen pinnalla