Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Kainuun piiri

Kainuu
Navigaatio päälle/pois

Suomen luon­non­suo­je­lu­lii­ton Kainuun piiri ry

Toimimme yhdessä paikallisyhdistystemme kanssa muutosvoimana luonnon suojelun ja monimuotoisuuden sekä kestävän elämäntavan ja ympäristön terveyden edistämiseksi.

TOIMINTA

Kuva: SLL / Jukka Eskelinen

Suomen luonnonsuojeluliiton Kainuun piiri ry

Suomen luonnonsuojeluliiton Kainuun piiriin kuuluu 5 paikallisyhdistystä: Lentua-Seura ry, Paltamon luonto ry, Sotkamon Luonto ry, Suomen luonnonsuojeluliiton Kajaanin yhdistys ry ja Ylä-Kainuun luonto ry .

Piirin toiminnasta vastaa vapaaehtoisista koostuva hallitus  yhdessä toiminnanjohtajan kanssa.

Kaikki toiminnastamme kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan retkille, talkoisiin ja tapahtumiin sekä ideoimaan ja järjestämään yhdessä mieluista luontotoimintaa.

Vapaaehtoistyöpanoksesi on meille tärkeä.

Voit tukea työtämme lähiluontosi hyväksi liittymällä Luonnonsuojeluliiton jäseneksi tai ilmoittautumallla vapaaehtoiseksi toimijaksi.

Tule mukaan toimintaan!

http://staging.sll.fi/tule-mukaan/lahjoita

Piirin tehtävänä on edistää paikallista ja seudullista luonnon- ja ympäristönsuojelua yhdessä paikallisyhdistysten kanssa järjestämällä tapahtumia, talkoita, antamalla aloitteita, muistutuksia, lausuntoja, suosituksia luonnonvarojen ja maankäytön suhteen. Teemme yhteistyötä Suomen luonnonsuojeluliiton lisäksi myös muiden arvojamme tukevien organisaatioiden, yhdistysten ja yritysten kanssa. Piirin tehtäviin kuuluu myös luontoon ja ympäristöön liittyvät harrastus-, tutkimus- ja selvitystyöt.

Kainuun piirin toiminnassa painottuu boreaalisten havumetsien ja sen lajiston suojelu sekä vesistöjen suojelu liittyen etenkin kaivoshankkeisiin että suoluontotyyppien suojelu mm. turvetuotantohankkeisiin liittyen. Yhä kasvava huoli ilmastomuutoksesta tulee korostumaan toiminnassamme lähivuosina etsittäessä keinoja ilmastonmuutoksen torjuntaan ja sopeutumiseen siihen.

Erilaiset luonnonsuojeluhankkeet, joita tehdään yhdessä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa tulevat lisääntymään piirin toiminnassa mm. ympäristökasvutushanke on saanut jatkorahoitusta lähivuosille. Hankkeilla toivotaan myös positiivista työllistävää vaikutusta Kainuun ympäristön- ja luonnonsuojeluun.

Piirin toimintasuunnitelma vuodelle 2019

 

Suomen luonnon­suojeluliiton Kainuun piiri ry

  • [email]
  • 040 7741983
  • 87100 Kajaani

Ajankohtaista

Ympäristökasvatus

Luonnonsuojeluliiton Kainuun piiri toteutti yhteistyössä Vaara-kollektiivin kanssa vuoden 2020 aikana Ympäristöministeriön rahoittaman ympäristökasvatushankkeen. Koronavuosi muutti hankkeen käytännön toteutuksen osittain verkkoon. Muun muassa ilmastonmuutos ja ympäristötunteet…

Lue lisää

Ympäristötunnekortit

Ympäristötunnekortit on valmistettu tukemaan luontoyhteyteen, ympäristöön ja maapallon ekologiseen tilaan liittyvää tunnetyöskentelyä. Korttipakka sisältää 59 tunnesanakorttia + 4 ohjekorttia. Kortit syntyivät osana Kainuun piirin ja Vaara-kollektiivin ympäristökasvatushanketta.…

Lue lisää