Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Kainuun piiri

Kainuu
Navigaatio päälle/pois

Kiertävä luontokolu matkalaukku

matkalaukku

Kiertävä luontokoulu matkalaukku ympäristö-, ja taidekasvatus materiaali Kainuun koulujen ja kasvattajien käyttöön

ympäristökasvatus materiaalia

Kiertävä luontokoulu on matkalaukussa kulkeva materiaalipaketti, joka on valmistettu kouluille ja muille kasvattajille luontoyhteyden, ympäristökysymysten ja ilmastonmuutoksen luovaan ja toiminnalliseen käsittelyyn. Matkalaukusta löytyy muun muassa luuppeja, soittimia, ympäristötunnekortit, 2000-luvun fossiileja, lajintunnistus välineitä, risukeitin, nuotiokattila, retkipatjoja, kirjallisuutta jne. Mukana on myös toiminnallisia tehtäviä ja vinkkejä materiaalin käyttöön. Materiaalin avulla voi toteuttaa monenlaisia inspiroivia luontoretkiä, lähiluonnon tarkkailua ja oppitunteja eri ikäisille ryhmille.

Kiertävä luontokoulu matkalaukun on valmistanut teatterintekijä ja ympäristökasvattaja Elsa Lankinen osana Suomen luonnonsuojeluliiton Kainuun piirin ja Vaara-kollektiivin ympäristökasvatushanketta (2020). Projektia on rahoittanut Ympäristöministeriö. Kiertävä luontokoulu matkalaukku on saanut inspiraatiota Kainuun lasten- ja nuorten kulttuurikeskuksen vuonna 2019 valmistamista Taikkeri-taidekasvatuslaukuista, joita voi lainata kirjastoista ympäri Kainuuta.

Kiertävä luontokoulu matkalaukku on maksutta lainattavissa Kainuun koulujen ja muiden kasvattajien käyttöön.
Tiedustelut: elsa.lankinen@gmail.com

ympäristökasvatusmateriaali