Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri

Keski-Suomi
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to Keski-Suomi mukana Irti turpeesta! -kampanjassa

Suomen luonnonsuojeluliiton Irti turpeesta! -kampanja ja siihen liittyvä kansalaisaloite tähtää lakimuutokseen, jolla lopetetaan turpeen energiakäyttö vuoteen 2025 mennessä. Meillä on kuusi kuukautta (elokuusta helmikuuhun) aikaa kerätä 50 000 kannatusilmoitusta, jotta aloite siirtyy eduskunnan käsittelyyn keväällä 2021.

Turve kuuluu suohon

Turpeen poltto on saastuttavampaa kuin kivihiilen poltto. Lisäksi turpeen energiakäyttö tuottaa yhtä paljon päästöjä kuin henkilöautoliikenne, vaikka turpeella tuotetaan vain pieni osa Suomen sähköstä ja lämmöstä.

Turpeen poltosta luopuminen on helpoin ilmastoteko, jonka Suomi voi tehdä. 

Onneksi turpeen poltolle on vaihtoehtoja. Tehdään muutos yhdessä, hallitusti ja oikeudenmukaisesti.

Kansalaisaloite turpeen energiakäytön lopettamiseksi

Jotta 50 000 allekirjoitusta saavutetaan, juuri sinun panoksesi on erittäin tärkeä. Tule mukaan keräämään allekirjoituksia aloitteen tueksi!

Kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa verkossa kansalaisaloite.fi -palvelussa tai paperisella kannatusilmoituksella (tulostettava pdf). Toimita paperiset kannatusilmoitukset Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolle Helsingin Lauttasaareen:

Suomen luonnonsuojeluliitto ry
Itälahdenkatu 22 b A
00210 Helsinki

Lisätietoa kampanjasta staging.sll.fi/irtiturpeesta/