Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri

Keski-Suomi
Navigaatio päälle/pois

Muistutimme Tynnörsuon ympäristöluvan muut­ta­mis­ha­ke­muk­ses­ta 4.5.2021

Kuva: Ivo Kruusamägi, Wikimedia Commons

Luonnonsuojeluliitto Keski-Suomi jätti AVI:lle muistutuksen Karstulassa sijaitsevan yli 70 hehtaarin Tynnörsuon turpeenottoalueen ympäristöluvan heikentämishakemuksesta. Vapo on jo aiemmin hakenut löysennystä ympäristöluvan ehtoihin korkeinta hallinto-oikeutta myöten, siinä onnistumatta. Nyt yhtiö hakee vieläkin heikompaa ympäristölupaa, koska turpeenoton vesistöpäästöt ovat Tynnörsuolla olleet merkittävästi suuremmat kuin nykyisissä lupaehdoissa on määritelty. Ympäristölupaa ei tule vesittää, vaan pikemminkin on lopetettava turpeenotto, joka aiheuttaa liiallisia päästöjä sekä vesiin, että ilmakehään. Muistutukseen tästä