Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri

Keski-Suomi
Navigaatio päälle/pois

Muistutimme Purontausnevan ympäristöluvan muut­ta­mis­ha­ke­muk­ses­ta 8.6.2021

Kuva: Juhani Paavola

Luonnonsuojeluliitto Keski-Suomi jätti AVI:lle muistutuksen Pihtiputaan Purontausnevan 72 hehtaarin turvetuotantoalueen ympäristöluvan muuttamishakemuksesta. Neova (ent. Vapo) hakee heikennystä ympäristöluvan ehtoihin, koska ei ole pystynyt pitämään fosforipäästöjä ympäristöluvan vaatimissa rajoissa. Turvesuon kuivatusvedet valuvat Viitasaaren reitillä sijaitsevaan matalaan Saanijärveen, jonka ekologinen tila on tällä hetkellä välttävä. Suomen tavoitteena on saada pintavedet hyvään ekologiseen tilaan vuoteen 2027 mennessä, eikä tämä salli heikennyksiä turvetuotantoalueiden ympäristölupiin. Jollei Neova pysty saavuttamaan nykyisiä luparajoja, on turpeenotosta alueella luovuttava. 

Muistutukseen tästä