Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri

Pirkanmaa
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­li­jan vaikuttamisopas

Päätöksenteon eri vaiheet saattavat joskus olla vaikeita ymmärtää ja välillä saattaa tuntua, ettei hallinnon byrokratiaan voi itse vaikuttaa. Päätöksentekoprosessi on monivaiheinen ja tapa vaikuttaa jokaisessa eri vaiheessa on erilainen. Jorma Mäntylä on koonnut yksiin kansiin kaikki kuusi päätöksenteon vaihetta vireilletulosta aina seurantaan saakka ja kertoo miten päätöksiin voi vaikuttaa eri vaiheissa. Samalla tutustutaan adresseihin ja aloitteisiin.
”Voiko Suomessa vaikuttaa päätöksentekoon? Kyllä voi. Tässä oppaassa käydään läpi päätöksenteon kaikki kuusi vaihetta vireilletulosta seurantaan. Julkaisussa selvitetään missä vaiheessa kannattaa vaikuttaa virkamiehiin ja kunnanvaltuutettuihin. Mikä on lehdistön sekä sosiaalisen median osuus ja mitä on lobbaaminen? Milloin ja miten käytetään ulkoparlamentaarisia keinoja sekä mikä on  täytäntöönpanon ja seurannan vaikutus?”
Julkaisemamme Luonnonsuojelijan vaikuttamisoppaan (Jorma Mäntylä) voi ladata itselleen täältä: