Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri

Pirkanmaa
Navigaatio päälle/pois

Vuohisaari

Vuohisaari on Pirkanmaan piirin vuonna 1991 perinnöksi saama saari, jolla on vanha, vaatimaton, mutta tunnelmallinen mökki, sauna ja muutamia piharakennuksia. Aili Kyllikki Jalavan (1910-1991) viimeinen tahto oli, että Vilppulan Vuohisaari ja viereinen Kuoreveden Kotiranta -tilat tulevat pirkanmaalaiselle luontoväelle ja että saari säilyy mahdollisimman luonnontilaisena. Nyttemmin se onkin suojeltu lakisääteisenä luonnonsuojelualueena, samoin kuin mantereen puoleinen Kotiranta.

Vuohisaaren mökki, kuva: Marjo Niemenmaa

Saarimökki sijaitsee 6 km:n päässä Mäntästä Oriveden suuntaan, Kotkansalmen levähdyspaikan lähellä Kuoreveden Vuohiselällä. Orivedeltä matkaa kertyy noin 40 kilometriä.

Pirkanmaan piiri vuokraa Vuohisaarta Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenille.

Vuokraustilanne

Kuva: Kaija Helle

Vuohisaaren sesonki vuonna 2022 on 23.5.-16.9. Varauksia voi tehdä 10.1. alkaen. Varaa siis oma aikasi nyt – nopeat syövät hitaat!

HUOM! Vuokrausvuorokausi alkaa ja päättyy aina klo 14 (eli maanantain varaus koskee ma-ti -yötä jne.)

Elo-syyskuulle vapaana ovat tällä hetkellä seuraavat ajat:

3.-5.8.

7.-12.8.

14.-15.8. (1 vrk)

17.-19.8.

21.-22.8. (1 vrk)

28.8.-30.8.

4.-16.9.

(Päivitetty 19.8.2022.) 

Vuokrausehdot – päivitetty 31.1.2022

● Asiakkaan on oltava Luonnonsuojeluliiton jäsen.
● Varauksia voi tehdä 10.1. alkaen saman vuoden sesonkiin.
● Varaukset tehdään ilmoittautumisjärjestyksessä.
● Varausmaksu (20 % kokonaishinnasta) maksetaan kaksi viikkoa varauksen tekemisen jälkeen, viimeistään laskun eräpäivään mennessä. Varausmaksu hyvitetään kokonaisuudessaan loppumaksussa (=kokonaisvuokrassa). Asiakas voi myös maksaa varauksen kokonaisuudessaan heti. Loppumaksun eräpäivä on kaksi viikkoa ennen varauksen alkua. Piirillä on oikeus perua varaus, mikäli varausmaksua ja loppumaksua ei ole maksettu eräpäiviin mennessä. Varausmaksua ei palauteta. Loppumaksun palauttamisesta seuraavassa kohdassa. Mikäli vuokrausajankohtaan on alle kaksi viikkoa varauksen tekemisestä, maksetaan yhdellä kertaa koko loppumaksu.
● Jos vuokraus peruuntuu, palautetaan loppumaksu ainoastaan erikoistapauksissa. Tällaisia erikoistapauksia ovat esim. äkilliset sairastapaukset, mutta ei sääolosuhteet, unohdus tai päällekkäiset menot. Kesken varauksen tapahtuneissa sairastapauksissa vuokraussummaa ei enää hyvitetä. Varausmaksua ei palauteta asiakkaan sairaustapauksissa. Huomioithan varausta tehdessäsi, että mökillä ei ole esteetöntä kulkua ja saareen kuljetaan soutuveneellä. Vaikeakulkuisuus ei ole vuokran palauttamisperuste.
● Varsinaisten varausten lisäksi varauksia voi tehdä myös peruutuslistalle. Peruutuslistalle voi tulla varausmahdollisuuksia alle kahden viikon varoajalla, jolloin varaus maksetaan kokonaisuudessaan heti varauksesta sovittaessa, ennen vuokrausaikaa.
● Mikäli kyseessä on ylivoimainen este, voi piiri perua varauksen. Tällöin asiakas saa maksamansa vuokran takaisin kokonaisuudessaan.
● Asiakas on velvollinen korvaamaan piirille vahingon, jonka hän on aiheuttanut mökille, sen pihapiirille tai irtaimistolle.
● Asiakkaan on ilmoitettava heti piirille, jos huomaa saaressa vahinkoja tai vikoja.
● Asiakkaan tulee noudattaa luonnonsuojelualueen periaatteita, jotka kerrotaan tarkemmin Vuohisaaren infopaketissa.

Varausehdot astuvat voimaan heti varauksen tekohetkellä ja niitä sovelletaan asiakkaan ja palveluntarjoajan väliseen sopimussuhteeseen.​ ​ Tekemällä varauksen asiakas vakuuttaa tutustuneensa näihin varausehtoihin ja hyväksyy nämä varausehdot.

Vuokran suuruus 2022:
45 euroa/vrk
270 euroa/viikko (7 vrk)

HUOM! Vuokrausvuorokausi alkaa ja päättyy aina klo 14 (eli maanantain varaus koskee ma-ti -yötä jne.)

Ohjeita mökin käyttäjälle löydät täältä.

Kysy Vuohisaaresta tai tee varaus: pirkanmaa(at)sll.fi tai puhelimitse 040 930 4118/Sari Hämäläinen (jos puhelimeen ei vastata, jätä viesti).

Toiminta

Metsiä, soita, vesistöjä, perinnemaisemia, kaupunkiluontoa - ja paljon muuta Pirkanmaan luonto on monipuolista. Maakunnassa yhdistyvät eteläinen…

Lue lisää

Kannanotot

Kannanotot 2022 25.7. Pälkäne: Valituslupahakemus ja valitus KHO:lle Tavase Oy:n Pälkäneen tekopohjavesihanketta koskevassa vesitalousasiassa…

Lue lisää

Päätöksenteko

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri ry. on Suomen luonnonsuojeluliiton alueellinen järjestö, johon kuuluu 16 paikallisyhdistystä.…

Lue lisää

Hankkeet

[caption id="attachment_1292" align="alignnone" width="1024"] Kuva: Arja Kärkkäinen, Luonnonsuojeluliitto[/caption]

Lue lisää