Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Raseborgs natur, Raaseporin luonto

Raasepori, Raseborg
Navigaatio päälle/pois

Kevään kuulumisia

Täällä Raaseporissa pähkinäpensas aloittaa jo kukintansa ja töyhtöhyypät ovat saapuneet pelloille. Tervetuloa kevät!

Yhdistys pitää sääntömääräisen kevätkokouksensa tulevana keskiviikkona (31.3 klo 18). Kokouksen jälkeen kuullaan Esko Vuorisen (ELY-keskus) esitelmä METSO-ohjelmasta ja metsän monimuotoisuudesta. Tule mukaan – kokous pidetään covid-19 pandemian takia etäkokouksena joten ilmoittautumalla sähköpostilla (raasepori(a)sll.fi) saat paluupostissa linkin Google Meet:iin jota klikkaamalla pääset mukaan kokoukseen. Kaikki ovat tervetulleita – myös jäsenyyttä vielä harkitsevat 🙂

Olet varmasti huomannut ja ehkä seurannutkin metsäkampanjaamme

“Maisemasi-Ditt Landskap”.

Se on herättänyt vilkasta keskustelua ja paljon mielenkiintoa varsinkin sosiaalisessa mediassa. Lue lisää yhdistyksemme nettisivuilta maisemasi.fi.

Kuntalaisaloitteemme ”Avohakkuuton Raasepori” on tällä hetkellä saanut 577 tuki-ilmoitusta, kiitos näistä. Lisää otamme vastaan vielä parin viikon ajan.

Vain yhdessä voimme vaikuttaa! Tästä pääset allekirjoittamaan: 

Avohakkuuton Raasepori

Luonto ja erityisesti metsäluonto ovat yhdistyksemme sydänasioita ja meillä on vielä uusia hankkeita tuloillaan. Kannattaa siis seurata meitä sosiaalisessa mediassa, niin pääset ensimmäisenä kuulemaan esim. mitä olemme tehneet jotta sinä voisit entistä helpommin jakaa upeita luontokokemuksiasi muidenkin kanssa. 

Järjestimme viime vuonna useita vieraslajitalkoita ja nämä osoittautuivat mainioksi tavaksi tehdä hyvää ja samalla nauttia luonnosta (varsinkin näin korona-aikana) ja siksi päätimmekin panostaa tänä vuonna erityisesti eri talkoisiin. Olemme saaneet omaa rahoitusta ja lisäksi olemme yhteistyössä Yrkeshögskolan Novian kanssa mukana vieraslajihankkeessa v 2021. Tulemme siis järjestämään useita talkoita ympäri Raaseporia johon sinä olet lämpimästi tervetullut. Raaseporin kaupunki on myös luvannut tukea meitä. Raivaamme haitallisia vieraslajeja jotta Raaseporissa voisi taas kukkia luonnonkukat. Hankkeemme nimi onkin Luonnonkukkien Raasepori. 

Kannattaa siis seurata sivujamme Facebookissa, Twitterissä ja

Instagramissa niin pysyt kartalla!

Sikäli kuin korona vain sallii niin aiomme myös järjestää kevään/kesän ja syksyn aikana erilaisia retkiä ja tapahtumia. Suunnitteilla on mm Luonnonkukkien päivä, opastetut luontokukkakierrokset kaupungissa, jäsenhankintatempaukset ja sieni- sekä linturetket. Ehkä sinua kiinnostaisi jokin näistä? Otamme myös mielellämme vastaan ehdotuksia. 

Voit olla meihin yhteydessä joko sähköpostitse raasepori(a)sll.fi tai laittamalla viestiä sosiaalisen median tiliemme kautta. 

Kun korona ahdistaa ja seinät kaatuu päälle – metsä pelastaa – ota eväät mukaan ja mene retkelle luontoon – takaamme että se kannattaa!

Aurinkoista kevättä kaikille!

Raaseporin Luonto ry hallitus