Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Raseborgs natur, Raaseporin luonto

Raasepori, Raseborg
Navigaatio päälle/pois

Vårnyheter

Här i Raseborg har hasselbusken redan börjat sin blomning och på åkrarna kan man se tofsviporna. Vi hälsar våren välkommen!

Föreningen håller sitt stadgeenliga vårmöte nu inkommande onsdag (31.3 kl 18). Efter mötet får vi höra Esko Vuorinens (NTM-centralen) föredrag om METSO-programmet och skogens biodiversitet. Kom med – mötet hålls på distans pga. covid-19 pandemin, anmäl Dig per email (raasepori(a)sll.fi) så får du som retur en länk till vårt Google Meet möte. Alla är välkomna – även som ännu funderar över sitt medlemskap!

Du har säkert observerat eller kanske även följt med vår skogskampanj?

“Maisemasi-Ditt Landskap”.

Den har väckt livlig diskussion och stort intresse speciellt på sociala medierna. Gå gärna in på våra hemsidor och läs mera (Ditt Landskap.fi).

Vårt medborgarinitiativ ”Ett kalhyggesfritt Raseborg” har i detta nu fått 577 understödsanmälningar, tack för dessa. Vi tar emot flere ännu i några veckors tid.

Endast tillsammans kan vi påverka! Här kan du gå in och ge ditt stöd:

Kalhyggesfritt Raseborg

Naturen och särskilt skogsnaturen är vår förenings hjärtesak och vi har ännu nya projekt på kommande. Det lönar sig att följa oss på sociala medier, så är Du bland med de första som får veta t.ex vad vi har gjort så att du enklare kan dela dina naturupplevelser med andra.

I år har vi bestämt oss för att satsa mera på att ordna olika talkon. Detta eftersom förra årets talkon gällande invasiva främmande arter var väldigt populära och visade sig vara ett bra sätt att göra gott och tillika njuta av naturen (speciellt nu under coronatider). Vi har fått egna understöd och så samarbetar vi även med Yrkeshögskolan Novia gällande projekt för invasiva främmande arter detta år.  Detta betyder att vi kommer att ordna många talkon runt om i Raseborg och Du är hjärtligt välkommen med. Även Raseborgs Stad har lovat understöda oss. Vi röjer invasiva främmande arter så att det i Raseborg igen kunde blomsta vilda blommor.  Vårt projekt bär namnet Vilda Blommornas Raseborg.

Det lönar sig alltså att följa oss på Facebook, Twitter och Instagram

så håller du dig a jour!

Beroende på hur coronan tillåter så kommer vi även att ordna olika utfärder och aktiviteter under våren/sommaren och hösten. Vi planerar t.ex en utfärd på Vilda blommornas dag, guidade naturpromenader i staden, medlemsanskaffningsjippon och både svamp- och fågelutflykter. Kanske något av dessa kunde intressera Dig? Vi tar väldigt gärna emot önskemål.

Du når oss genom att skicka email raasepori(a)sll.fi eller meddelanden via sociala medierna.

När coronaångesten är som värst och väggarna faller på Dig – räddar skogen Dig- packa väskan och tag Dig ut på en picnic i naturen – vi garanterar att det hjälper! –

Soliga vårhälsingar åt Er alla! 

 

Raseborgs Natur rf , styrelsen