Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Salon yhdistys

Salo
Navigaatio päälle/pois

SSLY TIEDOTE 3/2020

Hei, Salon luonnon ystävät!
Tässä kuulumisia Salon seudun luonnonsuojeluyhdistykseltä. Tahdotko tiedotteen sähköpostiisi? Anna meille osoitteesi: salonluonto(at)gmail.com

 • Elämää pöntöissä! Torstaina 12.3. Vielä ehdit mukaan.
 • Monimuotoisuusluento ja Ssly:n vuosikokous 26.3.2020 
 • Kevätseuranta 2020
 • Pönttömyynnit Halikon Prisman pihalla
 • Kevään linturetkiä ja muut menot kootusti

Elämää pöntöissä! Torstaina 12.3. klo 18 Salon kansalaisopistolla

Radion luonto-ohjelmista tuttu toimittaja, tietokirjailija ja miljoona linnunpönttöä -idean isä Juha Laaksonen kertoo pihojemme linnuista ja linnunpöntöistä torstaina 12. maaliskuuta kello 18.00 alkaen Salon kansalaisopistolla. Samalla hän käynnistää luonnonsuojeluyhdistyksen Pönttöelämää! -tempauksen, joka innostaa salonseutulaisia kirjoittamaan tapahtumista linnunpöntöissä ja niiden liepeillä. Juha Laaksonen tuntee linnunpöntöt ja pönttölinnut. Hän on valtakunnallisen Miljoona linnunpönttöä -kampanjan isä, ja hänen teoksensa Pihan linnut ja pöntöt on valittu Vuoden luontokirjaksi.

Monimuotoisuus – tutkimusmatka suomalaiseen luontoon ja Ssly:n vuosikokous 26.3.2020 alkaen klo 18 Salon kansalaisopistolla Ylhäistentie 2, 24130 Salo

Monimuotoisuus – tutkimusmatka suomalaiseen luontoon. Palkitun tietokirjailija Juha Kauppisen luento on visuaalinen kertomus luonnon monimuotoisuuden syntymisestä ja katoamisesta Suomessa ja maailmassa. Luento pohjautuu osittain hänen kirjoittamaansa Monimuotoisuus – kertomuksia katoamisista kirjaan. 

Esityksen jälkeen pidetään noin klo 19.30 alkaen yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous.  

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kevätseuranta 2020

Poikkeuksellisen vuoden etenemistä on mielenkiintoista, jopa huolestuttavaakin, seurata ja keväisten lajien ilmaantumisajankohdat entistä tärkeämpää kirjata ylös. Tähän yhdistyksemme oma perinteinen tapa on kevätseurantalomake.

Yhdistys kerää 23. kerran keväthavaintoja Salon seudulta. Havaintoaika on maalis – toukokuu. Lomakkeen voit ladata ja tulostaa täältä tai hakea Salon pääkirjastosta. Myös pönttömyyntien yhteydessä lomakkeita on paperisena jaossa Halikon Prisman pihalla. Vielä kesäkuussa tehtyjä havaintoja, varsinkin siilistä, voi ilmoittaa. Lähetä vastauksesi juhannukseen mennessä lomakkeen vasemmassa yläkulmassa olevaan osoitteeseen tai sähköpostilla salonluonto(at)gmail.com.  Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan jälleen luontoaiheisia palkintoja.

Pönttömyynnit Halikon Prisman pihalla lauantaisin 21.3., 28.3., 4.4. ja 11.4. noin klo 10-13

Salon seudun luonnonsuojeluyhdistys valmistaa ja myy laadukkaita linnunpönttöjä, siilin talvipesiä ja lepakonpönttöjä. Tänä vuonna pönttöjä on myynnissä Halikon Prisman pihalla lauantaisin 21.3., 28.3., 4.4. ja 11.4. klo 10-13. Myyntimiehiksi jalkautuneilta hallituslaisilta voi myynnin yhteydessä kysellä esimerkiksi vinkkejä siitä, mihin pönttö kannattaa millekin lajille otollisimmin sijoittaa. Myyjinä ja pönttönikkareina toimivat Ssly:n hallituksen jäsenet. Valikoimasta löytyy perinteisten tinttipönttöjen lisäksi mm. telkän, kottaraisen ja lepakon pöntöt. Kätevä perheaktiviteetti tai lahjaidea on itse kasattava tinttipönttö. Hinnat ja kaikki 12 pönttömallia löydät yhdistyksen nettisivuilta. Yhdistyksen talkoolaiset tekevät myös erikoispönttöjä tilauksesta mahdollisuuksien mukaan. Näin keväisin talkoissa on kiire, joten kysele ajoissa, jos tarvitset pönttöjä joita valikoimistamme ei löydy. Tuotot käytetään paikalliseen luonnonsuojeluun. Maksu onnistuu käteisen lisäksi nyt myös kortilla.

Ssly:n pönttöjä myymässä hallituslainen Pirkko Hämeenoja

Kevään menoja kootusti: 

Yhdistyksen tapahtumat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia, ellei erikseen ole mainittu. Nykyiset olosuhteet huomioiden, ethän osallistu tilaisuuksiin, jos tunnet olosi flunssaiseksi.

 • Kevätlintuilta torstaina 19.3.2020, Cafe Riossa kello 16-17.30. Lintumies Seppo Sällylä kertoo lintujen kevätmuutosta ja lintuharrastuksesta. Esittelyssä kiikareita ja lintukirjoja.
 • Pönttömyynnit Halikon Prisman pihalla lauantaisin 21.3, 28.3, 4.4. ja 11.4. n. klo 10-13.
 • Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiirin kevätkokous pidetään Kaarinassa 21.3. Yhdistyksen kaikki jäsenet ovat tervetulleita kokoukseen. SSLYn hallituksesta paikalle menevät ainakin Sanna ja Seppo. Voit tulla meidän mukaan! Ota yhteyttä sanna.tikander@gmail.com
 • Monimuotoisuus – tutkimusmatka suomalaiseen luontoon ja SSLYn vuosikokous 26.3.2020 alkaen klo 18 Salon kansalaisopistolla.
 • Halikonlahden kevätlinturetki torstaina 23.4.2020 kello 18.00. Lähtö perinteisesti Timalitornin parkkipaikalta. Oppaana Lintumies Seppo Sällylä.
 • Toukokuussa jäsenille tarkoitettu retki Marttilankorpeen. Tästä tarkemmin tietoa lähiaikoina.
 • Luonnonkukkienpäivä 14.6. aiheena pihlaja. Lisätietoa lähempänä ajankohtaa.
 • Elokuussa 28.8.  lepakkoretki Teijolla