Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Sastamalan yhdistys

Sastamala
Navigaatio päälle/pois

Yhdistyksemme on rekisteröity 24.5.1974 ja yhdistyksemme tarkoituksena on edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua sekä vaalia kulttuuriperintöä toiminta-alueellamme. Vuoden 2019 lopussa jäseniä oli 116.

 

Yhdistyksen hallitus 2019:

Puheenjohtaja, Elena Sattilainen

Varapuheenjohtaja, Antti Lepistö

Hallituksen jäsenet:

Eveliina Asikainen, rahastonhoitaja, Pauliina Salminen, sihteeri, Marija Walldén

 

Kokoukset 

Yhdistyksen sääntömääräinen 17.3.2019 Sastamalan opistolla, Onkiniemenkatu 1, 38200 Sastamala. Kokouksen puheenjohtajana toimi Antti Lepistö ja sihteerinä Maileena Hyyti.  Kokous vahvisti vuoden 2018 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Vahvistettiin jäsenmaksun suuruudet: 35 € varsinainen jäsen, 15 € perhejäsen ja 28 € opiskelijajäsen. Kokous vahvisti myös toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2019. Hallitukseen valittiin puheenjohtajaksi Elena Sattilainen, varapuheenjohtajaksi Antti Lepistö ja muiksi jäseniksi Eveliina Asikainen, Pauliina Salminen (Hänninen), Marija Walldén, toiminnantarkastajiksi valittiin Tuire Laurinolli ja varalle Sirpa Koskinen. Kokous valtuutti hallituksen valitsemaan edustajat niihin yhteisöihin, joissa yhdistys on jäsenenä.

Yhdistyksen hallitus kokoontui 5 kertaa, lisäksi pidettiin yhteyttä sähköpostein ja palaverein. Jäsenille lähetettiin jäsenkirjeet 2 kertaa.

Talous

Yhdistyksen talous on kunnossa ja maksuvalmius hyvä.

 

Toiminta vuoden 2019 aikana

17.3.2019 J-P. Tamminen piti esitelmän, mukana 10 henkilöä.

27.-28.4.2019 olimme Sastamalan messuilla Vexve-areenassa esittelemässä toimintaamme.

pöytämme äärellä vieraili noin 200 luonnosta kiinnostunutta sastamalalaista. Arvontaan vastauslipukkeita tuli 104 kpl. Pääpalkintona oli retkilahjakortti sekä ”Löydä Sastamalan luonto”-kirjoja.

Rannat puhtaiksi -roskakävely tehtiin maailman Ympäristöpäivänä 5.6.2019 Kaalisaaren rantamilla. 7 henkilöä osallistui.

Luonnonkukkien päivän iltana 16.6.2019 pyöräilimme reittiä pääkirjasto – pyhän Olavin kirkko – pyhän Marian kirkko – Karkun kirkko – Karkun uimaranta. Matkalla tutkimme kasvillisuutta ja aistimme kesäyön tuoksuja. Koko matkan pyöräili vain 2 henkilöä.

Ilta ”Luontokuvia Sastamalasta” 14.11.2019 järjestettiin ”Sastamala-täysi kymppi” merkeissä yhteisvoimiin Vammalan Kameraseuran kanssa. Sylvään koulun auditoriossa oli 117 luonnon ystävää, jotka pääsivät aistimaan Sastamalan luontoa kolmen eri kuvaajan kuvista ja kertomuksista.

Tilaisuuden lopussa onnittelimme jäsentämme Tuire Laurinollia, joka valittiin SLL:n kunniajäseneksi aiemmin liiton kokouksessa.

23.11.2019 Nuorisolle tarkoitetuissa Sastamalan Opiston järjestämässä Lankku-tapahtumassa teemana oli ympäristö. Yhdistyksemme piti työpaja ”Ilmastotoivon puu”. Paikalla oli yhdistyksen jäseniä, joiden kanssa lapset ja vanhemmat saivat jutella ja kysellä luontoon ja ilmastoon liittyvistä asioista. Paikalla bongattiin 215 kävijää. Jäseneksi liittynyt 2 ihmistä.

 

Muuta toimintaa

Yhdistys on jättänyt Sastamalan kaupungille

– Huomautus Sastamalan kaupungin maisematyölupahakemukseen Mätikköjärven rannassa

– Huomautus SLEY:n maisematyölupahakemukseen

– Oikaisuvaatimus SLEY:n maisematyölupapäätökseen 8.5.2019

Kesän ja syksyn aikana saimme vastata asukkaiden huoliin erilaisiin luontoon liittyviin epäkohtiin.

Yhdistys on myöntänyt avustus luonnonvaraisten eläinten hoitoon.

Lopuksi

Vuoden 2019 aikana olemme ilmoitelleet tapahtumista Alueviestissä järjestöpalstalla, lisäksi levitettiin mainoslehtisiä ilmoituspaikoille Sastamalassa. Yhdistyksen nettisivuilla on kertomuksia tulevista ja menneistä tapahtumista. Pauliina Salminen otti haltuun Eveliina Asikaisen perustaman  Facebook-sivun Sastamalan luonto ja ympäristösivun ja sitä käytetään jatkossa yhdistyksen jäsenille tiedottamiseen.

Hallitus esittää lämpimät kiitokset jäsenistölle aktiivisesta toiminnasta ja osallistumisesta eri tilaisuuksiin ja tapahtumiin vuoden 2019 aikana.

Toiminta

Tapahtumia

Lue lisää

Toimintakertomus 2021

Yhdistyksemme on rekisteröity 24.5.1974 ja yhdistyksemme tarkoituksena on edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua sekä vaalia…

Lue lisää

Toimintakertomus 2020

Yhdistyksemme on rekisteröity 24.5.1974 ja yhdistyksemme tarkoituksena on edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua sekä vaalia kulttuuriperintöä…

Lue lisää

Toimintakertomus 2018

Yhdistyksemme on rekisteröity 24.5.1974 ja yhdistyksemme tarkoituksena on edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua sekä vaalia kulttuuriperintöä…

Lue lisää

Toimintakertomus 2017

Toimintakertomus 2016