Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Niittypäivä Ala-Mikkolan haassa

Ala-Mikkola haka. Kuva: Hannu Järvinen

Maanantaina 22.8. olimme viettämässä niittypäivää Ala-Mikkolan haassa. Niitimme ja haravoimme arvokasta niittyhakaa, jolla kasvaa useita perinnemaisemien harvinaisia kasvilajeja. Niitä ovat muun muassa ketoneilikka, ruusuruoho, jäkki ja törrö- ja virnasara. Ilman hoitoa ne häviävät niittyjen ja ketojen umpeutumisen mukana.

Ala-Mikkolan hakaa on hoidettu jo noin kaksikymmentä vuotta. Tänä aikana niityn arvokas kasvilajisto on silmin nähden runsastunut. Se on ollut vapaaehtoisille hoitajille palkitsevaa. Aurinkoisen ja lämpimän päivän kruunasivat niityn yllä lennelleet hopeatäplät ja muut päiväperhoset.

Tapahtuman järjesti Kotouttavaa luonnonhoitoa Pirkanmaalla-hanke (KoLu) yhdessä TAKK:n Valma -koulutuksen kanssa ja SLL Nokian kanssa. Päivän napakkana vetäjänä toimi KoLun koordinaattori Sari Hämäläinen.

Mukana oli Sarin lisäksi 24 vapaaehtoista, joista enemmistö oli Valma-koulutuksessa olevia.

Kaija Helle, SLL Nokia
Sari Hämäläinen, Hankekoordinaattori, 040 930 4118, sari.hamalainen(a)sll.fi

Kotouttavaa luonnonhoitoa Pirkanmaalla (Kolu) -hanke
Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri ry
https://www.facebook.com/KoluP
https://www.takk.fi/fi/koulutus/brochure/ammatilliseen-koulutukseen-valmentava-koulutus-valma/

Ala-Mikkola haka. Kuva: Kolu-hanke