Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Kos­ki­ka­ra­ret­kel­lä Siuronkoskella 20.2.2022

Suojainen sää Siuronkoskella oli oiva retkeilyyn. Koskella sukelteli saukko ennen kuin retkiporukka oli sillalla. Jo kaukaa kuului tilhien helinää ja vähäisiä pihlajanmarjan rippeitä oli syömässä kosken rannalla 37 tilhen parvi. 
Koskikaroja oli kaikkiaan neljä Siuronkoskella. Yksi oli rautatiesillan vierellä, yksi kalatien lähellä ja kaksi padon pohjoispuolella. Iloinen laulu kivellä kuului hetken ja sitten pari niiausta sekä sukellus hyiseen veteen. Viisitoista retkeläistä sai ihailla sukeltelevia karoja koskessa. 

Kiersimme Jarmo Koiviston opastaessa kosken reunaa, kun kaksi telkkää lensi Kulovedelle. Yksi sinisorsa-koiras uiskenteli virran kivien välissä. 

Siuronkosken länsipuolella, Kuljun omakotialueella laskimme kävelyretkellä ainakin 12 mustarastasta, 8 käpytikkaa, 8 harakkaa, kymmenisen punatulkkua sekä keltasirkkua, muutamia pikkuvarpusia jne. Yhteensä 20 lintulajia saimme kävelylenkillä kasaan. Kuulimme kuusitiaisen, närhen, puukiipijän, pyrstötiaisen ja vihervarpusen äänet. Aurinko pilkisteli ja sininen taivas tuli iltapäivällä esiin. Keväinen tuulahdus tuntui jo. Tikkojen rummutukset ja muidenkin lintujen soitimet ovat alkaneet. 

Raportti & kuva: Anne Viitalaakso