Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Kyl­mä­no­jan­puis­ton kevätsiivous

Kuva: Tanja Malmberg

Torstaina 19.5. järjestetyissä roskankeräystalkoissa saimme nauttia erittäin hienosta kevätpäivästä ja roskia kertyi monta säkillistä. Siivoaminen tehtiin yhdessä geokätköilijöiden kanssa ja illan aikana paikalla oli noin 50 innokasta siivoajaa. Nyt on Kylmänojanpuisto paljon puhtaampi!

Kuva: Tanja Malmberg

Nokian keskustan läpi virtaava Kylmänoja virtaa savimaahan uurtamassaan mutkittelevassa uomassa, jota kutsutaan meanderoinniksi. Puroa reunustaa lehto, jossa kasvaa vaateliasta kasvillisuutta. Vanha puusto ja rytönä kaartuva tuomi antavat pienelle lehdolle viidakkomaisen tunnelman.

Kuva: Kaija Helle

Juuri nyt puroon laskevia vihertyviä rinteitä peittävät valkovuokon ja käenkaalin kukat. Niiden väleissä kielon lehdet nousevat puikkomaisina tötteröinä. Puron partaalla kukkii kevätlinnunsilmä soreahiirenportaan ja mesiangervon nousevien lehtien seurassa. Komeat lehtoleinikki ja kevätlehtoleinikki avaavat nuppujaan. Rantapenkereitä koristaa rentukka.

Kuva: Kaija Helle