Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Espoon yhdistys

Espoo
Navigaatio päälle/pois

Espoon keskuspuisto aiheena vaalipaneelissa ja retkillä 4.3.

Espoon ympäristöyhdistys järjestää lauantaina 4.3. Espoon keskuspuisto -teemapäivän. Kello 12-14 retkeillään Malminmetsässä sekä Harmaakalliossa ja Espoon Keskuspuiston länsiosassa. Kello 15-16.30 kuntavaaliehdokkaat keskustelevat Espoon keskuspuiston tulevaisuudesta Entressen kirjastossa.

Espoon ympäristöyhdistyksen KESKUSPUISTO ON ESPOON SYDÄN -kampanjan päätapahtuma on lauantaina 4. maalikuuta, jolloin yhdistys järjestää kolme retkeä ja vaalipaneelin.

Vaalipaneelissa yhdeksän espoolaisen poliittisen ryhmän edustajaa keskustelee Espoon keskuspuiston tulevaisuudesta. Paneelin  juontaa Suomen luonnonsuojeluliiton viestintäpäällikkö Matti Nieminen ja sitä ennen kuullaan Espoon ympäristöyhdistyksen puheenjohtajan Virpi Sahin lyhyt johdanto päivän teemaan.

Kuntien vaikutusvalta ympäristöasioissa on kasvamassa sitä mukaa kun valtionhallintoa sujuvoitetaan. Niinpä kuntavaalien tuloksella voi olla merkittävä vaikutus lähiluontoon.

Espoon keskuspuisto on Etelä-Espoon merkittävin metsäinen viheralue. Keskuspuisto on Espon sydän -kampanjalla halutaan kertoa äänestäjille ja päättäjille, että Espoon keskuspuisto ei ole rakentamisen raakamaata. Keskuspuiston rajat on määritettävä vastaamaan säilyneiden luontoalueiden rajoja. Maakunnalliset ja paikalliset viheryhteydet turvattava ja reunoja nakertava kaavoitus pysäytettävä. Keskuspuistoa ei pidä enempää pirstoa väylillä. Nelikaistaisesta Espoonväylästä on luovuttava tai toteutettava se ainoastaan maakunnallisen viheryhteyden ja luonnon ehdoilla. Leveiden ulkoiluväylien rakentaminen riittää jo.

Luonnon ja virkistyskäytön turvaamiseksi Keskuspuistoon tulee perustaa lisää luonnonsuojelualueita. Tätä tarkoitusta varten kaupungin tulee varautua myös hankkimaan kiinteistöjä yksityisiltä ja muilta tahoilta. Turhasta tai puuntuotantoon tähtäävästä metsänhoidosta virkistysmetsissä tulee luopua.

Lisätiedot verkossa

 

Lisätiedot:

  • Espyyn puheenjohtaja Virpi Sahi virpi.sahi(at)sll.fi, puh. 050 308 2457
  • Espoon keskuspuisto -toimintaryhmä, Laura Ahopeltolaura.ahopelto(at)sll.fi puh. 050 366 1197