Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuopio
Navigaatio päälle/pois

Karhu nähty Puijolla-näyttely

Kaksi luontonäyttelyä avataan Puijon tornissa 18.2.2019

Puijon tornin vierailijat voivat hiihtolomakauden alusta lähtien ihailla kahta luontoaiheista näyttelyä. Tornin ala-aulassa komeilevat ”Suuret Puijon vieraat”: hirvi, karhu ja sudet. Kaikkia näitä mahtavia eläimiä on havaittu Puijolla. Hirviä samoilee selänteen halki joka vuosi. Moni kuopiolainen muistaa uutiset karhun piileskelystä Puijolla kesäkuun alussa 2017, ja tuskin on unohdettu myöskään jouluaattona 2016 Puijon länsirinnettä etelään paennutta sutta.

Tornin kahvilaan on koottu kuuden kuopiolaisen luontokuvaajan näkemyksiä Puijon luonnosta. Vaikka torni olisi jonain päivänä sumun saartama, kuvista avautuu upeita näkymiä ympäröivistä maisemista eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Esille nostetaan myös hämyisät metsät sekä rikas ja monimuotoinen luonto, unohtamatta Puijolla liikkuvia ihmisiä.

Puijon tornin ala-aulassa esillä olevat eläimet ovat Kuopion luonnontieteellisen museon kokoelmista. Kahvilassa on esillä Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistyksen luontokuvaajien sekä valokuvaaja Atacan Erginin kuvia Puijolta.

Puijon kehittämisyhdistys pitää Puijon tornia ja kahvilaa avoinna ma–su klo 11–16, 16.2.2019 alkaen ma–su klo 11–17. Tornin pääsymaksu 6 / 4 / 3 €

Ala-aulan näyttelytilaan on vapaa pääsy.