Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuopio
Navigaatio päälle/pois

KLYY:n syys­vuo­si­ko­kouk­sen satoa

KLYY:n syysvuosikokouksessa 25.11. Lyseolla valittiin uudeksi yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2020 Petri Nieminen. Petri on 33-vuotias biologi, joka nykyisessä työssään on erityisesti paneutunut vesiensuojeluasioihin.

Kun Petri oli aiemmin jo hallituksen jäsen, hänen tilalleen hallitukseen jatkamaan valittiin Olavi Raatikainen. Uusina jäseninä hallitukseen tulivat Peter Lahdenperä ja Henna Martiskainen. Lisäksi hallituksen jäseninä jatkavat Tiina Heinonen, Paula Hyvönen ja Markus Johansson.

 

Kokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen järjestörakenteen kannalta iso muutos. Lintuyhdistys Kuikkaa lukuunottamatta muut jaostot sulautetaan pääyhdistyksen sisälle toimintaseuroiksi. Vain Kuikka jää jaostoksi. Käytännön toiminnan kannalta muutos ei ole kovin suuri, mutta se helpottaa ja yksinkertaistaa huomattavasti ”byrokratiaa”. Toimintaseuroiksi muuttuvat Saturnus, Savon Sieniseura ja Sigma jatkavat toimintaa entiseen tapaan. KLYY:n jäsenmaksu nousee 15 euroon ja tällä yhdellä maksulla voi olla kaikkien haluamiensa toimintaseurojen jäsen. Perhejäsenmaksu jää pois. Kuikka-jaoston jäsenmaksu on 26 €. Lisäksi KLYY:hyn voi kuulua Suomen luonnonsuojeluliiton kautta, sen jäsenmaksu on ensi vuonna 38 €.

Uutena toimintaseurana aloittaa Kuopion Ilmastonuoret.

KLYY:ssä on tällä hetkellä hiukan yli 1400 jäsentä. Toimintarakenteen muutokseen liittyen myös jäsenrekisterin ylläpito muuttuu internet-pohjaiseksi (Yhdistysavain). Asiasta tulee myöhemmin lisätietoa.

Yksityiskohtana mainittakoon, kun sitä kokouksessakin kysyttiin, että luonnollisestikin KLYY:n ainaisjäsenet säilyvät jäseninä entiseen tapaan.

Monen muun asian ohessa tätä muutosta luotsaa toiminnanjohtajamme Sampo Jaakkola.

 

Kokouksen lopuksi paneuduttiin soiden ennallistamisen aihepiiriin. Esiteltiin idea KLYY:n toimintakampanjaksi työnimeltään ”Upota rahasi suohon”. Metsähallituksen projektipäällikkö Suvi Haapalehdon kokousesityksestä saatiin tietoa ennallistamisen yksityiskohdista.