Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuopio
Navigaatio päälle/pois

KLYY:n kommentti Kuopion kaupungin met­sä­suun­ni­tel­ma­hank­kee­seen

Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys (KLYY) on jättänyt kommentin Kuopion kaupungin metsäsuunnitelmahankkeeseen 27.5.2021

Kaupunkimetsien hoidossa suojelu-, maisema- ja virkistysarvot ovat ensisijaisia taloudelliseen tuottoon nähden. Jatkuva kasvatus on otettava ensisijaiseksi puunkorjuutavaksi myös kaupungin talousmetsissä. KLYY:n teettämässä Kuopion kaupunkimetsien inventoinnissa löydettiin useita Metso-kriteerit täyttäviä kohteita, joille pitää vahvistaa suojelustatus ja sisällyttää ne jo alusta alkaen metsäsuunnitelmaan aiemmin vuonna 2013 suoritetun Metso-inventoinnin alueiden lisäksi. Metsäsuunnitelman laatimisessa on otettava huomioon odotettavissa olevat haasteet – päällimmäisenä luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen sekä ilmastonmuutokseen varautuminen.

Lue KLYY:n jättämä kommentti kokonaisuudessaan tästä

Lisätiedot:
KLYY:n toiminnanjohtaja Sampo Jaakkola
luonnonystavat@klyy.fi
+358 44 4931288