Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­lii­ton kunniajäsen Kalevi Keynäs on poissa

Kuva Laila Keynäs.

Hankolainen Kalevi Keynäs (1934–2018) teki vuosikymmeniä ansiokasta luonnonsuojelutyötä monissa järjestöissä ja Helsingin yliopiston Tvärminnen eläintieteellisen aseman amanuenssina.

Keynäksen kiinnostuksen kohteita olivat erityisesti uhanalaisten kasvien ja Itämeren suojelu. Hän oli mukana mm. Itämeren suojeluun liittyvässä HELCOM-yhteistyössä, Suomen uhanalaisarvioinneissa sekä vuosikymmeniä paikallisyhdistystemme – Raaseporin Luonto ja Ympäristö ja Hangon ympäristöyhdistys – eri tehtävissä.

”Kale” oli kantava voima monien Hankoniemen ja Tammisaaren seudun luonnonsuojelualueiden perustamisessa. Hän auttoi yhdistyksiä asiantuntijana monissa kaavoitushankkeissa vielä viime vuosinakin. Hän oli mukana torjumassa Tvärminneen suunniteltua öljynjalostamoa 1970-luvulla, Tulliniemen junalauttakiistassa 1990-luvulla ym.

Suomen luonnonsuojeluliitto palkitsi Kalevi Keynäksen ympäristöpalkinnolla vuonna 1991, kultaisella ansiomerkillä 2009 sekä kunniajäsenyydellä vuonna 2010. Hän sai monia muitakin tunnustuksia. Hänen työnsä elää Uudenmaan luonnossa, jota hän suojeli.

 

Kalevi Käynäksen muistoksi tarkoitetut lahjoitukset ohjataan piirissä Ketosirkka-hankkeelle, joka tekee käytännön luonnonhoitotöitä Hangossa ja Raaseporissa.