Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Kansallinen kaupunkipuisto sai kannatusta Helsingin poliitikoilta

KKPH-seminaarin paneeli 8.3.2019

Verkkouutinen 11.3.2019 -
Poliitikoilta saatiin perjantaina 8.3.2019 kannatusta laajalle vaihtoehdolle Helsingin kansallisesta kaupunkipuistosta.

 

Perjantaina 8.3.2019 keskustakirjasto Oodin Maijansali oli täynnä kiinnostuneita kaupunkilaisia kuuntelemassa esityksiä siitä, mikä on kansallinen kaupunkipuisto ja miten se vaikuttaisi Helsingin kehitykseen. Helsinki kasvaa vauhdilla ja kaupungin viheralueisiin sekä kulttuurimaisemiin kohdistuu kaikkialla kovia rakentamispaineita. Puiston avulla voitaisiin kuitenkin keskeiset kulttuuri- ja luonnonympäristöt suojella tulevillekin sukupolville.

Esityksissä korostui kansallinen kaupunkipuisto kehityksen kannalta positiivisena asiana. Laajan puiston perustaminen sai myös kannatuksen paikalla olleilta poliitikoilta. Paneeliin oli poliitikkojen lisäksi saatu virkamiesvalmistelijoista Helsingin ympäristöjohtaja Esa Nikunen, jonka mielestä kaupunkipuisto sopisi Helsinkiin varsin hyvin. Myös päivällä eronneen hallituksen ympäristöministeri Tiilikainen kannatti puiston perustamista.

Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin -liikkeessä on kymmeniä järjestöjä taustalla ja se on tehnyt työtä puiston eteen jo pitkään. Yksimielinen valtuustoaloite puiston perustamisselvityksestä tehtiin helmikuussa 2017. Nyt hankkeesta on virkamiesten johdolla tehty perustamisselvitystä ja sitä odotetaan tämän kevään aikana.

Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin -liike, joka on ollut edustettuna asiaa pohtineessa työryhmässä, pelkää kuitenkin, että poliitikoilta on viety mahdollisuus vaikuttaa hankkeeseen ja sen toteutumiseen. Seminaarissa saatiin onneksi monesta puolueesta vahvistusta siihen, että poliitikot ovat viime kädessä päättämässä hankkeesta – parhain päin, toivotaan!

https://vimeo.com/322714532/80b849d3be

Paneelissa istuivat vasemmalta Mari Holopainen (vihr.) Eveliina Heinäluoma (sd), Björn Månsson (Rkp), Kimmo Tiilikainen (ympäristöministeri), Esa Nikunen (H:gin ympäristöjohtaja), Silvia Modig (vas.) ja Atte Kaleva (kok.).

 

Kansallinen kaupunkipuisto säilyttäisi Helsingin arvokasta kulttuuri- ja luontoympäristöä laajana, eheänä kokonaisuutena, kaupunkilaisten yhteisenä olohuoneena. Se olisi juuri sitä kestävää kaupunkisuunnittelua ja rakentamista, jota asukkaatkin toivovat. Luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri kannattaa lämpimästi laajaa kansallista kaupunkipuistoa ja toivoo, että myös Helsingin kaupunki sitoutuu siihen.

11.3.2019 Ursula Immonen

 

Lisää tietoa hankkeesta KKPH -liikkeen sivuilla:

https://kaupunkipuisto.fi/

8.3. tilaisuuden ohjelma:

KKPH! -tapahtuma pe 8.3 Oodi 18.45