Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Norppavaltuusto katsoi Saimaan rannalta tulevaisuuteen

Heta Rinta-Pollarin koirasta tuli valtuuston linssilude. TVe/SLL

Luonnonsuojeluliiton kevätvaltuusto hyväksyi ilmastostrategian ja tulevaisuuspapereita syksyn liittokokoukseen. 

 

Luonnonsuojeluliiton norppavaltuusto pidettiin Saimaan rannalla Ristiinan Haimelassa 27. – 28.4.2019.

Uudenmaan piiristä oli mukana täysi joukkue: Riku Cajander, Tarja Heikkonen, Emilia Horttanainen, Mikko Niskasaari, Pasi Raipola ja Heta Rinta-Pollari sekä piirin alueen liittohallituksen jäsenet ja toimistolta Tapani Veistola. Piirin valtuutetut olivat aktiivisia ja esittivät monia rakentavia aloitteita, jotka hyväksyttiin.

Toimintasuunnitelman osalta todettiin, että moni asia oli edennyt vaikka toimintaympäristö oli haastava. Viestintäpäällikkö Matti Nieminen kertoi, että kaikki Uudenmaan piirin esittämät ja Turun liittokokouksessa hyväksytyt esitykset sisäisen viestinnän kehittämisestä on nyt toteutettu! Hienoa!

Liiton taloudesta kysyttiin, vastattiin ja keskusteltiin perusteellisesti.  Sen jälkeen liiton jäsenmaksua korotettiin selvin äänin 35 eurosta 38 euroon. Lisäksi hyväksyttiin Uudenmaan piirin ponsi siitä, että pienille aktiivisille yhdistyksille luodaan avustusmenettely.

Liiton kolmivuotisstrategia hyväksyttiin lähetettäväksi elokuun liittokokoukseen. Siinä korostetaan ilmastoa ja luonnon monimuotoisuutta sekä vesiteemaa 2020–21. Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon olemalla rohkea, innostava ja aikaansaava.

Liittokokousryhmä toivoi liittokokouksia ja syysvaltuustoja aikaistettavan tulevaisuudessa. Puheenjohtajaehdokkaat halutaan kuukautta ennen tietoon. Kehitetään valtuuston koulutusta eri keinoin, myös webinaareilla yms.

Talousryhmä pohti seuraavan kolmen vuoden talouden kehittämistä. Muun muassa EKOenergiasta keskusteltiin ja sitä käsitellään syvemmin syysvaltuustossa.

Ilmasto- ja energiastrategia hyväksyttiin. Siihen tuli vielä stilisointeja, joten nettiin saaminen menee ensi viikkoon.

Joukko teknisiä sääntömuutosesityksiä lähetettiin liittokokoukseen. PRH ei hyväksynyt sähköistä valtuuston kokousta ja se poistettiin. Lisättiin vaatimus luottamustoimisille jäsenmaksun maksamisesta.

Lapin piirin esitys, että liitto ottaisi kummin kulttuurin, tieteen tms. parista hyväksyttiin.

Syysvaltuusto päätettiin pitää 16. – 17.11. ja uuden valtuuston koulutus 15.11.

Liittokokous on Punkaharjulla Lustossa 31.8. – 1.9. Suomen luonnon päivän merkeissä.

Tämä oli tämän valtuuston viimeinen kokous! Lopuksi järjestävän seuran ja piirin edustajat Miia Kuisma ja Markku Nironen  saivat norppapaidat, samoin työnsä päättävän valtuuston puheenjohtaja Vesa Luhta ja varapuheenjohtaja Tarja Heikkonen.

Kiitos kaikille tavalla tai toisella mukana olleille!

TAPANI VEISTOLA

Kirjoittaja on Uudenmaan piirin erityisasiantuntija.