Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Ministeri ja punajalkahaukka juhlistivat Luston liittokokouksen

Uudenmaan piiri lähetti liittokokoukseen edustajien lisäksi tarkkailijoita ja työntekijöitä. Näin saadaan liittoa laajemmin tutuksi. TVe/SLL

Liittokokous, Suomen luonnonsuojeluliiton pääkokous, meni sutjakkaasti. Puheenjohtajat valittiin ja kolmivuotisstrategia hyväksyttiin. Palkintoja jaettiin, ympäristöministeri kävi tsemppaamassa ja tehtiin kovia havaintoja harvinaisesta punajalkahaukasta alkaen. Tästä alkaa uuden valtuuston kausi. 

 

Luonnonsuojeluliiton liittokokous pidettiin Punkaharjun Lustolla 31.8. – 1.9.2019. Tässä sadan hengen kokouksessa Uudenmaan piiristä oli täysi määrä edustajia (10) ja pari tarkkailijaa päälle sekä Ursula Immonen ja Tapani Veistola toimistolta. Joukkueemme oli hyvin aktiivinen. Mikko Niskasaari ja Pasi Raipola kunnostautuivat myös sääntömuutos- ja toimintatalous -ryhmien puheenjohtajina.

Valintoja ja palkintoja

Valtuuston puheenjohtajaksi kolmivuotiskaudelle valittiin yksimielisesti Riitta Lunti Etelä-Savosta ja liittohallituksen puheenjohtajana jatkaa Harri Hölttä.

Ympäristöpalkinnon sai Suomen luontopaneeli. Ympäristöavaus-palkinnon sai neljä nuorten ilmastoaloitetta: Ilmastoveivi2019, Nuorten Agenda 2030 -kokous, koululaisten ilmastolakot ja ENO-verkkokoulun kansainvälinen ilmastokokous.

Kultainen Sulka -palkinnon sai Juha Kauppinen mm. Talvivaaran jutuista ja uudesta Monimuotoisuus-kirjasta.

Kunniajäseniksi kutsuttiin valtuuston entiset puheenjohtajat Tuire Laurinolli ja Vesa Luhta. Kunnianorpaksi nimettiin Kaarina Tiainen.

Arkista kehitystyötä

Piirin edustajat olivat valmistautuneet hyvin kirjallisilla kommenteilla. Kaikki piirin esittämät kokouksen menettelytapojen parannukset hyväksyttiin.

Sääntömuutokset hyväksyttiin muutoksetta; ne olikin jo ennakkotarkastettu. Liiton kolmivuotisstrategia hyväsyttiin niin, että valtaosa piirin parannusesityksistä hyväksyttiin. Kärjet ovat ilmasto, luonnon monumuotoisuus, vesiteema ja järjestön vahvistaminen.

Käytiin paljon hyviä keskusteluja, joista sai paljon vinkkejä. Esimerkiksi jäseniä, jotka pelkäävät hallitustyön byrokratiaa, voidaan osallistaa vaikkapa piirien tai yhdistysten toimintaryhmillä. Riitta Lunti kehotti yhdistyksiä olemaan yhteydessä kuntiin hallitusohjelman ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

Mukavaa menoa

Nostettiin lippu Suomen Luonnon Päivänä, tehtiin Suomen suurin norppa dronekuvalla, ministeri Krista Mikkonen kävi kiittämässä hallitusohjelmatyötämme, kuultiin Juha Kauppisen ja Janne Kotiahon esitykset illalla, tehtiin Sibelius-rasia sekä nähtiin punajalkahaukka ja pähkinähakki. Ja paljon muuta.

Tästä alkaa kolmen vuoden valtuustotyö

Piirin valtuutetut ovat Emilia Horttanainen, Esa Lehtinen, Mikko Niskasaari, Pasi Raipola ja Mirja Suhonen. Varajäsenet ovat järjestyksessä Jouni Lamminmäki, Hilkka Toivonen, Riku Cajander, Jessica Haapkylä ja Diana Lindeman.

Lue lisää SLL:n tiedotteista

Puheenjohtajavalinnat

Palkinnot

Lisää palkituista

Katso video jossa mm. jättinorppa

Kuvia yms. twitter #liittokokous

Kiitos kaikille osallistuneille. Tästä on hyvä jatkaa!

TAPANI VEISTOLA