Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Östersundomin yleiskaavan kaatuminen oikeudessa velvoittaa luonnon parempaan turvaamiseen

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri on iloinen, että Helsingin hallinto-oikeus kumosi Östersundomin yhteisen yleiskaavan. Tämä mahdollistaa alueen suunnittelun luontoa paremmin turvaavalla tavalla. 

 Östersundomin alue sijaitsee Helsingin, Vantaan ja Sipoon rajoilla. Kuntien yhteinen Östersundomin yleiskaava ja asiaa koskeva maakuntakaava toisivat 80 000 – 100 000 asukkaan uuden kaupungin Sipoonkorven kansallispuiston ja Natura 2000 -merenlahtien väliin.

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri valitti sekä yleiskaavasta että maakuntakaavasta. Piiri katsoi, että niissä luontoarvot oli monin osin jätetty huomioimatta. 

Yleiskaava kumottiin lainvastaisena Uudenmaan ELY-keskuksen, Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin ja Helsingin seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringan valituksista. ”Paljon ylimalkaisempi maakuntakaava jäi voimaan. Yleiskaavapäätös on paljon merkittävämpi, koska se ohjaa käytännön yksityiskohtaista suunnittelua asemakaavoissa”, arvioi erityisasiantuntija Tapani Veistola Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiristä. 

“Östersundomin yhteisen yleiskaavan kaatuminen oikeudessa mahdollistaa alueen suunnittelun uudelleen aloittamisen niin, että alueen luonto-, virkistys- ja maisema-arvot turvataan”, toteaa luonnonsuojeluasiantuntija Keijo Savola Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiristä. 

Lisätietoja
– luonnonsuojeluasiantuntija Keijo Savola, puhelin 045 652 1974, keijo.savola (a) gmail.com
– erityisasiantuntija Tapani Veistola, puhelin 0400 615 530, sähköposti tapani.veistola (a) sll.fi
– metsätalousinsinööri Jyri Mikkola, puhelin 0400 372 433, jyri.mikkola (a) sll.fi

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin tiedote 29.11.2019