Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Mäntsälässä toiminta uusissa käsissä

Sandbergin peltoa niitetään, kuva Elina Vuori

”Linja ei ole muuttunut, toiminta on helposti lähestyttävää, sitä tehdään ruohonjuuritasolla ja laajalla rintamalla”, Mäntsälän luonnonsuojeluyhdistyksen tuore puheenjohtaja Elina Vuori vakuuttaa.

Mäntsälässä järjestetään luontoretkiä, tapahtumia ja yleistötilaisuuksia. Uusiakin toimintatapoja kokeillaan, kuten ilmastoaiheista lukupiiriä.

Yhdistys seuraa paikallisia ympäristönmuutoksia ja laatii kannanottoja ympäristöä koskeviin suunnitelmiin. Nyt se pyrkii vaikuttamaan yleiskaavaan. ”Soiden ja pienvesien suojelulla on kiire, nykyiset kohteet ovat liian pieniä”, Vuori listaa.

”Sandberginpellon perinnemaisema on saavutuksemme, jota olemme hoitaneet jo vuosikymmeniä. Se, kuten koko Ohkolanjokilaakson Natura-alue sekä Kotojärven Koljasaari ja NNC Kielo ovat hienoja luontokohteita.”

Matti Vuori niittää Sandbergin peltoa hevosvoimin, kuva: Elina Vuori

Luonnon monimuotoisuuden suojelu edellyttää päättäjien ajatus- ja toimintatavan muutosta. Elinan terveiset kuntapoliitikoille:

#nytonaika ottaa kaikessa huomioon lumo ja ilmu (luonnon monimuotoisuus ja ilmastonmuutos).

Mäntsälän luonnonsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Elina Vuori, kuva: Matti Vuori

Entiselle puheenjohtajalle iso kiitos vuosikymmenien luonnonsuojelutyöstä

Olli Elo on vetänyt Mäntsälän Luonnonsuojeluyhdistystä nelisenkymmentä vuotta työtunteja laskematta. Sandbergin­pellon kunnostaminen kukkaniityksi, Kotojärven laavu, lintujen ruokinnat, Mäntsälän lentokenttähankkeen esiin nostaminen… Moni asia olisi eri tavalla ilman Ollia. Sihteerinä kolmisenkymmentä vuotta toimineen Leila Sillanpään työ on ollut arvokasta. Tapahtumien järjestelyt ja ”papereiden pyöritys” ovat tärkeitä tehtäviä yhdistyksessä.

Mäntsälän luonnonsuojeluyhdistyksen tehokaksikko Olli Elo ja Leila Sillanpää. Mäntsälän luonnonsuojeluyhdistys ja Uudenmaan piiri kiittävät Ollia ja Leilaa ansiokkaasta työstä!
kuva Elina Vuori

Mäntsälän luonnonsuojeluyhdistys

staging.sll.fi/mantsala/

www.facebook.com/mantsalanlsy

Kirjoitus on ilmestynyt Uudenmaan Luonnonsuojelijassa 1.3.2021

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin yhdistykset puolustavat paikallista luontoa, edistävät ekologista elämäntapaa ja kutsuvat nauttimaan oman kunnan luontohelmistä. Oletko jo osallistunut? Uusille toimijoille on aina tilaa – tervetuloa norppajoukkoon!

Luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistyksen jäsenenä suojelet omaa lähiluontoasi. Mikäli et ole vielä jäsen, liity nyt!