Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Ke­to­sirk­ka­hank­keen tekijät ahkeroivat – satoi tai paistoi

Jättimäiseksi kasvava keltamajavankaali on suomalaisessa luonnossa eriskummallinen ilmestys. kuva: Kaisa Kauranen

Uudenmaan piirin Ketosirkka-luonnonhoitohankkeessa on tänä kesänä tehty töitä kolmen ryhmän voimin neljän kunnan alueella: Hangossa, Raaseporissa, Lohjalla ja Inkoossa. On poistettu vieraslajeja, erityisesti kurtturuusua, ennallistettu sammalen valtaamia rantadyynejä, niitetty ketoja ja niittyjä sekä pidetty huolta Paikkarin ja Myllymäen torppien kulttuurihistoriallisesta ympäristöstä. Kaikki kohteet ovat luonnonarvoiltaan merkittäviä, ja niiden monipuolinen kasvi- ja eläinlajisto halutaan luonnonhoidon avulla säilyttää.

Sami pitää kädessään kurtturuusun juurakkoa. kuva: Kaisa Kauranen

Kesän erikoisiin elämyksiin on kuulunut muun muassa keltamajavankaalin, harmillisen ja hankalan vieraslajin poistaminen keskeltä metsää puroympäristöstä luonnonsuojelualueelta, jonne erikoisten kasvien ystävä keksi siirtää sen jo toistakymmentä vuotta sitten. Usean vuoden työstä huolimatta helposti leviävää ja vaikeasti poistettavaa kasvia löytyy edelleen.

Hyvällä porukalla saadaan aikaan hyvää jälkeä. Uudenmaan piiri kiittää ahkeria luonnonhoitajia tähänastisesta! Työtä jatketaan lokakuun puolivälin tienoille saakka.