Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Valitus poikkeusluvasta suden pyyntiin

Kuva: Paul Stevens

Maa- ja metsätalousministeriö päätti sallia suden kannanhoidollisen metsästyksen, vaikka susi on edelleen erittäin uhanalainen ja tiukasti suojeltu laji Suomessa. Suotuisaan suojelutasoon riittävän susikannan tieteellinen määrittely on kesken. Uudenmaan piiri valitti yhdessä Varsinais-Suomen piirin ja Salon seudun ja Lounais-Hämeen luonnonsuojeluyhdistysten kanssa ns. Somerniemen lauman alueelle myönnetystä tappoluvasta, jota pidämme lainvastaisena. Myös SLL:n Etelä-Hämeen piiri on valittanut tästä luvasta, joka ulottuu kaikkien kolmen piirin alueelle.

Suomen luonnonsuojeluliitto otti valtakunnallisesti kantaa sudenmetsästyksen sallimiseen tiedotteella 14.12.2021: ”Luonnonsuojeluliitto tuomitsee sudenmetsästyksen”.