Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Tuulihaukan pesäkamera kesällä 2018

Nurmijärven Luonto toteutti yhteistyössä 100-vuotisjuhlavuottaan viettävän Nurmijärven Sähkön kanssa ensimmäistä kertaa Suomessa Tuulihaukan livekameran. Kiitokset Nurmijärven Sähkö Oy:lle tuesta välineistön hankintaan.

Poikaset lähtivät 24.7. lopullisesti pesästä ja pesäkameralähetys lopetettiin. Kamerakuva keräsi reilussa kahdessa kuukaudessa yli 20 000 katsontakertaa. Suurin osa tuulihaukkaliven katsojista oli Suomesta, mutta haukkoja seurattiin myös muun muassa Ruotsissa, Saksassa, Portugalissa, Espanjassa, Ranskassa, Kyproksella ja Puolassa.

Tuulihaukka -sivulla on pesinnän päiväkirja, tietoa tuulihaukoista sekä videotallenteita pesinnän ajalta. Sivulle tulee elokuun aikana vielä lisää lyhyitä videoita pesän tapahtumista ja poikasista! (21.8.2018 lisättiin video ensimmäisen poikasen kuoriutumisesta.)

Lue lisää Tuulihaukka -sivulta ja katso kooste pesän tapahtumista.

Lue myös Nurmijärven Uutisten uutinen 30.7.2018 Tuulihaukkalivestä.