Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Uhanalaisten lajien määrä on kasvanut Suomessa!

Hömötiainen on nyt erittäin uhanalainen laji. Kuva: Teemu Lehtinen CC BY 2.0

Tämä selviää ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen 8.3. julkaisemasta Punaisesta kirjasta. Viesti on karu: Suomen lajit – esimerkiksi nisäkkäät, kalat, linnut, hyönteiset, kasvit, sienet ja jäkälät – ovat uhanalaistuneet entisestään. Arvioinnin mukaan joka kymmenes Suomen kaikista arvioiduista lajeista on uhanalainen.

Punaisen kirjan sanoma on linjassa myös ennen joulua julkaistun Suomen luontotyyppien uhanalaistumista koskevan selvityksen kanssa. Sen keskeinen tulos oli, että luontotyypeistämme noin puolet on uhanalaisia ja uhanalaistuminen on jatkunut edellisen, 10 vuotta sitten toteutetun, arvioinnin jälkeen.

Suomen luonnonsuojeluliitto vaatii luonnonsuojeluun seuraavalta hallitukselta lisää rahaa uhanalaistumisen pysäyttämiseksi. ”Luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi seuraavan hallituksen tulee lisätä luonnonsuojelun rahoitusta. Luonnonsuojeluliitto on esittänyt 100 miljoonaa vuodessa lisää luonnonsuojeluun ja ennallistamiseen”, sanoo liiton puheenjohtaja Harri Hölttä.

Lue lisää Luonnonsuojeluliiton sivulta: Uhanalaisten lajien määrä kasvaa edelleen: luonnonsuojelun rahoitus on turvattava

WWF:n artikkeli: Päättäjät vastuussa Suomen lajien uhanalaistumisesta – seuraavan hallituksen pysäytettävä luonnon köyhtyminen

Yle LUONTO: Hömötiainen on erittäin uhanalainen, koska se ei löydä hakatuista metsistä syötävää – Suomen linnuista iso osa on kokemassa saman kohtalon