Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Luontokameroita netissä

Kuva Nurmijärven Luonnon Tuulihaukka -livekamerasta kesältä 2018

Useita luontolivekameroita on taas katsottavissa netissä. Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen sivuilla on mahdollisuus tutustua Sääksilive-sivustolla neljän kalasääskiparin elämään reaaliaikaista kuvaa välittävien kameroiden avulla. 

Sääksilive-sivustolle pääset tästä https://www.saaksilive.fi/ .

Turun yliopiston ja Turun ammattikorkeakoulun ylläpitämä sääksikamera sijaitsee Seilin saarella. Kameran reaaliaikaista kuvaa on mahdollista seurata vuoden ympäri. Kamera on toiminnassa vuorokauden ympäri ja lintuja häiritsemätön infrapunavalo mahdollistaa pesän tapahtumien seuraamisen myös pimeään aikaan. Sääksikameran kuvaa voit katsoa täältä https://saaristomeri.utu.fi/osprey/ .

WWF:n Luontolive -sivustolla näkyy livekuvaa Saimaalla olevalla sääksen pesältä. WWF:n luontoliveen avautuu myös Saimaan norpan ja useiden muiden eläinlajien livekameroita. Tästä WWF:n Luontolive -sivustolle https://luontolive.wwf.fi/.

Hollantilaisella lintujensuojelusivustolla Vogelbescherming Nederland (https://www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/) on nähtävissä useiden lintujen mm. talitiaisen, kattohaikaran, lehtopöllön, kanahaukan pesintää ja tuulihaukan pesintää Hollannissa.

Nurmijärven Luonto toteutti kesällä 2018 yhteistyössä 100-vuotisjuhlavuottaan viettävän Nurmijärven Sähkön kanssa ensimmäistä kertaa Suomessa tuulihaukan livekameran. Kamerakuva keräsi reilussa kahdessa kuukaudessa yli 20 000 katsontakertaa. Suurin osa tuulihaukkaliven katsojista oli Suomesta, mutta haukkoja seurattiin myös mm. Ruotsissa, Saksassa, Portugalissa, Espanjassa, Ranskassa, Kyproksella ja Puolassa. Aiheesta kerrotaan lisää sivulla Tuulihaukkalive.

YLE Luonnon sivulla Parhaat luonnon livekamerat  on kokoelma linkeistä useisiin luontokameroihin https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/02/05/parhaat-luonnon-livekamerat