Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Syken uusi pääjohtaja Uu­tis­suo­ma­lai­ses­sa: Luonnontilaisten metsien suojelua parannettava

Suomen ympäristökeskuksen (Syke) uusi pääjohtaja Leif Schulman syyttää metsätaloutta Suomen lajiston ja luontotyyppien uhanalaistumisesta. Hänen mielestään Etelä- ja Keski-Suomeen pitäisi saada nykyistä enemmän luonnontilaista metsää.

”Meillä ei ole mahdollisuuksia säilyttää monipuolista metsälajistoa, ellei vanhojen luonnontilaisten metsien suojelutilanne parane”, Syken pääjohtaja Leif Schulman sanoo Uutissuomalaisen haastattelussa. Lajikadon pysäyttämiseen tarvitaan Schulmanin mielestä tutkimustietoa, jota Syke tuottaa poliitikkojen ja virkamiesten päätöksenteon pohjaksi.

Schulman arvelee, että hänen kaudellaan Syke tekee yhteistyötä Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran kanssa, sillä Sitra on nostanut luontokadon pysäyttämisen yhdeksi painopisteistään.

Lue   Maaseudun Tulevaisuuden  artikkeli Schulmanin haastattelusta.