Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Seitsemän veljeksen sielunmaisemat sepeliksi ?

Kuvaaja: Markku Sjöstedt

Kallioiden louhiminen pääkaupunkiseudun sepelinälkään on pahin uhka luonnollemme, sanoo Tuula Sjöstedt Nurmijärven Luonnon hallituksesta. Ketunkallion rakentaminen Klaukkalassa on vasta suunnitteilla ja harkitsemme valitusta. Osayleiskaavassa alue on pientalovaltaista asuin- ja virkistysaluetta. Mutta se on myös luonnonsuojelullisesti arvokas, muun muassa lepakoiden tärkeä ruokailualue ja siirtymisreitti.

Monimuotoinen luonto taajama-alueilla tekee terveydelle hyvää ja suosittelen lähiluonnossa liikkumista myös kuntapäättäjille, koska jo lyhyt metsäkävely laskee stressitasoa. Meillä on lukuisia upeita luontokohteita: Myllykoski, Nukarinkoski ja Palojoen Poffinkoski ovat hienoja virtavesiä. Sääksjärvi on Suomen suurin lähde ja siellä on upeat hiekkarannat. Patikointiin sopii Seitsemän veljeksen kävelyreitti, jonka varrella näkee moninaista maisemaa.

Lue lisää Uudenmaan Luonnonsuojelijan sivulta 10:

https://staging.sll.fi/app/uploads/sites/19/2021/02/Uudenmaan_Luonnonsuojelija_2021.pdf