Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Isosuon luontopolulle ely-rahaa – hanke käynnistyy ehkä jo tänä vuonna

Keijo West on odottanut vuosia Isosuon luontopolun toteutumista. Kuva: Nurmijärven Uutiset/Taina Joutsen

Nurmijärven Uutiset kertoo, että Ely-keskus on myöntänyt lsosuon luontopolulle erityisavustuksen, jota Nurmijärven kunta haki viime syksynä. lsosuon luontopolun rakentamiseen oli alustavasti varattu määräraha vuodelle 2021, mutta se siirrettiin taloustilanteen vuoksi vuodella eteenpäin. Myönnetty avustus tarjoaa kunnalle mahdollisuuden kevään aikana arvioida tilannetta uudelleen.  Mahdollinen rakentaminen voisi siten alkaa kesä-syksypainotteisesti, Nurmijärven kunnan liikuntapäällikkö Joose Kemppainen kertoo.

Nurmijärven Luonto ry teki vuoden 2018 osallistuvaan budjettiin esityksen Lahopuupuiston ja lsosuon pitkospuuhankkeen suunnittelusta Leader- rahoitushakemusta varten. Keijo West Nurmijärven Luonnon hallituksesta on ollut mukana lsosuon polkuhankkeessa sen alkutaipaleesta lähtien sekä Nurmijärven Ladun että Nurmijärven Luonnon edustajana.

lsosuolle on suunniteltu kahta virkistysreittiä, toinen suon etelä-, toinen pohjoisosaan. Eteläpäähän esitetty lyhyempi reitti toteutetaan luontopolkuna, pohjoisosaan esitetty pidempi reitti sopii maastossa kulkeville retkeilijöille. Osa pohjoisosan reitistä on tarkoitus toteuttaa esteettömänä, jolloin kulku esimerkiksi liikuntarajoitteisille on mahdollista.

Lue lisää Nurmijärven Uutisista 24.3. 2021 s. 4-5.