Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Vanhan Pappilan vieressä olevan lehdon säilyttäminen

Kuvituskuva: Hirmunojan lehto

Kuntalaisaloite Vanhan Pappilan vieressä olevan lehdon säilyttämiseksi on toimitettu kuntaan. Aloitteen allekirjoitti 135 henkilöä.

Aloitteen sisältö:
Nurmijärvellä Vanhan Pappilan vieressä oleva lehto on upea lähiluontokohde, joka tulee säilyttää. Lehdossa pesii runsaasti lintuja, mm. satakieli. Myös kasvillisuus on ainutlaatuisen rehevää ja monipuolista. Alueella on vanhoja hienoja puita. Keskustassa oleva alue olisi hieno luontokohde ihan kaiken ikäisille, jos sinne tehtäisi jalankulkupolut ja vaikka pitkospuut, penkkejä levähdyspaikoiksi. Kaikilla ei ole mahdollisuutta kulkea kilometrien päähän ulkoilemaan ja nauttimaan luonnosta. Tässä on mahdollisuus säilyttää luontoa kaikkien ulottuvilla. Luonnontilaisena alue myös jatkaisi arvokasta kulttuurimaisemaa kirkonmäen ja Vanhan Pappilan jatkeena.

Aloitteen verkkosivulle pääset tästä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/21463

Lue myös Anu Pesosen ja Pauliina Pukarisen mielipide Nurmijärven Uutisten Lukija-palstalta 15.9.2021  https://www.nurmijarvenuutiset.fi/paakirjoitus-mielipide/4292881