Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Luonnonkukkien päivä Aleksis Kiven syntymäkodin pihapiirissä

Kukkaloistoa © Margareta Sundell

Sunnuntaina 19.6. klo 14.00 – 16.00 tutustuttiin Aleksis Kiven syntymäkodin (Palojoentie 271, Palojoki) pihapiirin niittyyn ja siellä kukkiviin luonnonkukkiin. Niityllä kasvaa myös vuoden teemalaji mäkitervakko (Viscaria vulgaris). Voit tutustua niittykasveihin itsenäisesti tunnistusta helpottavan monisteen avulla. Voit ladata kasvimonisteen tästä tai voit myös lainata sen museolta.

Totesimme myös erinomaisiksi kaksi kasvien tunnistamisopasta:

Tule mukaan myös elokuun niittotalkoisiin Aleksis Kiven syntymäkodin niitylle to 4.8.2022! Tiedotamme niiittotalkoista verkko- ja facebook-sivullamme. Vuosittaisella hoidolla estetään niityn rehevöityminen. Alueella sijaitsee tuoretta niittyä ja ketoa, jotka on arvioitu äärimmäisen uhanalaisiksi luontotyypeiksi. Tule tutustumaan niityn hoitotöihin ja auttamaan perinnemaiseman säilyttämisessä! Aloitamme klo 17 mutta mukaan voi tulla myöhemminkin.