Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Enemmistö suomalaisista vähentäisi metsien hakkuita il­mas­to­ta­voit­tei­den saavuttamiseksi

Kuva: SLL | Avohakkuu

Suomen luonnonsuojeluliiton laatiman ja Taloustutkimuksen toteuttaman kyselyn mukaan 53 prosenttia suomalaisista kannattaa metsien hakkuiden vähentämistä ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

Suomen metsien hiilinielut romahtivat vuonna 2021, kertoo Tilastokeskuksen pikaennakko. Suomen ilmastotavoitteet nojaavat hiilinieluihin ja vuonna 2025 nielujen tulisi olla vähintään yhtä suuret kuin päästöt. Kuilu todellisten ja tarvittavien hiilinielujen välillä on niin suuri, että tutkijat ovat vaatineet hiilinielujen pelastuspakettia.

Metsien hakkuut vaikuttavat kaikkein voimakkaimmin hiilinielujen kokoon. Hakkuiden rajoittamiseksi tarvitaan pikaisesti joko lainsäädäntöohjausta tai sitten teollisuuden on alettava maksaa hiilinielujen heikentämisestä. Kyselyn perusteella korvauksen maksaminen hiilinielujen pienentämisestä jakaa suomalaisia, mutta saa enemmän tukea kuin vastustusta.

Suomen luonnonsuojeluliiton tiedote 18.8.2022