Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Yhteispeliä met­sien­suo­je­lus­sa

Helmipöllö
Helmipöllö, piirros: Juha Ilkka

Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistyksen jäsenistö tahtoi saada aikaan jotain konkreettista omalla toiminta-alueellaan. Niinpä yhdistyksemme aloitti Luonnonperintösäätiön kanssa joulukuussa 2016 yhteisen varainkeruukampanjan nimellä Kotimetsä helmipöllölle.
Kampanjan tarkoitus on kerätä varoja, etsiä sopiva metsäkohde, ostaa se ja rauhoittaa luonnonsuojelulain nojalla.

Olemme keränneet varoja muun muassa lehti-ilmoituksilla, myyjäisillä, postikorttikampanjoilla ja merkkipäivälahjoituksin. Rahaa onkin kertynyt jo mukavasti, ja siitä kiitoksemme kaikille jo osallistuneille. Pentti Linkolan vuonna 1995 perustamalla Luonnonperintösäätiöllä on hankittuna ja suojeltuna Suomessa noin 120 aluetta yhteispinta-alaltaan jo lähes 3000 hehtaaria. Hehtaarit ja rahalahjoitukset ovat lisääntyneet vuosi vuodelta kiihtyvällä tahdilla, mikä herättää varovaista toiveikkuutta suomalaisten luontosuhteesta.

Tällaisessa kampanjassa Luonnonperintösäätiö on oiva yhteistyökumppani, koska sen ainoa tarkoitus on metsien ja soiden hankinta ja rauhoittaminen. Säätiö tarjoaa jokaiselle tavalliselle, metsää omistamattomalle luonnonystävälle kanavan, jonka kautta osallistua konkreettisesti suojelualueiden syntyyn.

Kotimetsä helmipöllölle -kampanja on pieni palanen sitä työtä, jossa me kaikki luonnonsuojelijat voimme omalta osaltamme auttaa ahdingossa olevaa suomalaista metsäluontoa – jotta helmarilla ja hömpällä olisi koti vielä huomennakin!

Vinkkaa meille, jos sinulla olisi tiedossa sopiva suojelumetsä Itä-Uudella-maalla!

Jari Tolin,
IULY:n hallituksen jäsen

sll.fi/ita-uusimaa
luonnonperintosaatio.fi/fi/kotimetsa-helmipollolle

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin yhdistykset puolustavat paikallista luontoa, edistävät ekologista elämäntapaa ja kutsuvat nauttimaan oman kunnan luontohelmistä. Oletko jo osallistunut? Uusille toimijoille on aina tilaa – tervetuloa norppajoukkoon!

Seuraa yhdistyksen toimintaa Facebookissa. Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys.

Tutustu muihin Luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin paikallisyhdistyksiin.

Luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistyksen jäsenenä suojelet omaa lähiluontoasi. Mikäli et ole vielä jäsen, liity nyt!

Kirjoitus on ilmestynyt Uudenmaan Luonnonsuojelijassa 1.3.2021.